Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen: Ferrari nebo nic

Räikkönen: Ferrari nebo nic

Fin pokáral bulvárního novináře za článek o jeho smlouvě.

Kimi Räikkönen prohlásil, že buď bude příští rok závodit ve Ferrari, nebo odejde z F1. Jeho kontrakt vyprší na konci této sezóny, když už bude mít 36 let a přesouvat se do týmu bez mistrovských ambicí pro sezónu 2016 pro něj nemá smysl.

"Z mé strany není o čem diskutovat. Mají na stole smlouvu a je na nich, aby ji podepsali," řekl finský závodník. "Takhle jednoduché to je. Nebude to moje rozhodnutí, takže se musíte ptát týmu. Pokud nebudu s Ferrari, nebudu s žádným týmem.

Ale lidi, myslím, že si s tím děláte víc starostí než já. Vždycky jsem říkal, že pokud příští rok nebudu jezdit, můj život tím neskončí. Ale samozřejmě, rád bych zůstal. Cítím, že tým se nyní ubírá správným směrem a dělá správné věci. Směřuje k tomu, aby se z něj stal tým, který budou chtít všichni ostatní porazit. Potřebuje pouze pracovat a dál se zlepšovat."

Mezitím se v některých médiích objevila zpráva, že Räikkönen by mohl ve Ferrari zůstat, ale Arrivabene mu místo prodloužení současného kontraktu nabízí jinou smlouvu s nižším platem.

"Už jsem o tom slyšel. To vy jste to napsali? Zajímalo by mě, kdo s tímto přišel… Je to kravina, absolutní nesmysl, jaký si vy kluci občas vymýšlíte. Píšete o mém kontraktu a přitom nemáte ponětí, co se v něm skutečně píše. Mám kontrakt a je na nich, aby ho podepsali. To je celé."

Räikkönen identifikoval autora toho článku a pokračoval: "Viděli jste můj kontrakt? Ne? Takže prostě jen tak píšete kraviny… Nevíte nic o kontraktu, ale píšete o něm články? Takže píšete nepravdivé věci? Možná byste měli začít psát věci s hlavou a patou…