Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Button prý oznámí ukončení kariéry

Button prý oznámí ukončení kariéry

VC Japonska bude vhodnou příležitostí.

Stále více zdrojů informuje o připravovaném odchodu Jensona Buttona z McLarenu i z F1. Brit prý chce své rozhodnutí oznámit během víkendu Velké ceny Japonska, domácím závodě Hondy, přičemž McLaren by mohl rovnou oznámit najmutí Stoffela Vandoornea.

McLaren by měl na Buttonovy služby nárok i v příští sezoně, ale sám si není jistý, zda chce mistrovi světa z roku 2009 platit miliony liber, když se zdá velmi nepravděpodobné, že by mu příští rok dal mistrovský vůz. Týmovou pokladnu už dost zatěžuje hvězdný plat Fernanda Alonsa a McLaren má skvělou příležitost posadit do druhého vozu mladého jezdce dominujícího letošnímu ročníku GP2.

Sám Button prý nevěří, že McLaren a Honda dají do příští sezóny dohromady vítězný vůz. A jak sám přiznal, jezdit vzadu ho už nebaví.

"Moje hlava ví, ale ústa a jazyk nevědí," odpověděl Button na otázku ohledně jeho nejbližší budoucnosti. "Radost z jízdy máte pouze když bojujete vpředu, protože tehdy je tam ten pocit, že jste něco dosáhli. Máte radost ze soutěžení a z boje na špici. Je důležité cítit příležitost dostat se na stupně vítězů. V tom spočívá radost z F1."

Jenson Button má k Japonsku silný vztah. Jeho manželka se narodila v Japonsku a je z poloviny Japonka a Button roky jezdil za BAR-Honda a Honda Racing F1. Okruh Suzuka patří k jeho nejoblíbenějším a tak je pravděpodobné, že pokud opravdu odchází, oznámí to tam a ne v Rusku nebo na americkém kontinentu.

"Fanoušci nás určitě podpoří, vždy tomu tak bylo. Byl jsem tam s "Earth Car" (vůz Hondy sezóny 2007) a měli jsme úžasnou podporu. Letošek je těžký, ale ne až tak těžký, jako ta sezóna. Miluji Suzuku a už se nemohu dočkat, dokonce i když vím, že to pro nás nebude dobrý závod. Je to domácí půda Hondy, je to její okruh a japonští fanoušci jsou vždycky skvělí. Pouze pár okruhů dokáže zaplnit všechny tribuny, takže se už těším na ten pohled a podporu od fanoušků."