Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonovi se boj s Verstappenem líbil

Hamiltonovi se boj s Verstappenem líbil

Pilot Red Bullu si počínal uctivě

Velká cena Maďarska se nesla ve znamení souboje mezi Maxem Verstappenem a Lewisem Hamiltonem. Během něj tahal zpočátku za delší konec Nizozemec, který do závodu vyrážel z pole position a na vedoucí pozici se udržel i po prvních zastávkách.

Mercedes se ale později rozhodl zariskovat a povolal Brita do boxů ještě jednou. Tím získal úřadující šampion výhodu čerstvějších pneumatik, která mu pak tři kola před koncem pomohla k Verstappenově předjetí a dalšímu triumfu.

Klíčový okamžik - Hamilton se těsně před koncem velké ceny dostává před Verstappena

Po závodě pětinásobný šampion vyzdvihl svého oponenta za jeho počínání ve vzájemném souboji. „Ze všeho nejdříve je důležité vidět tu úroveň respektu, která tam byla. Byla to velice uctivá jízda a doufám, že tomu tak bude i nadále. Bylo to opravdu fantastické. Držel vůz na správných místech a nechával jsem mu prostor, ve skutečnosti to ale bylo všechno o hlavě. Bojovali jsme trochu jinak,“ pochválil Hamilton vítěze sedmi velkých cen.

Vedoucí muž průběžného pořadí se ale domnívá, že pokud by mezi ním a Verstappenem šlo o přímý boj o mistrovský titul, byli bychom svědky tvrdší bitvy: „To ale tentokrát nebylo potřeba. Ve skutečnosti jsem jenom potřeboval provést vítězný předjížděcí manévr čistě a rovnou se přes něj přehnat.