Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton nevěřil, že se mu to povede

Hamilton nevěřil, že se mu to povede

Obdiv mu vyjádřil i Alonso

Nebyl přesvědčen o tom, že to vyjde. Když ho dvacet kol před koncem odvolávali do boxů ke druhé zastávce, zaprotestoval: „Nemyslím, že je to chytré rozhodnutí...

Naštěstí pro sebe i Mercedes se Lewis Hamilton mýlil. Uznal to hned, jakmile triumfálně projel cílem. „Skutečně jsem netušil, jestli těch devatenáct sekund na Verstappena sjedu. Měl jsem strach, že pneumatiky takové tempo nevydrží. Ale pořád jsem tlačil, sázel jedno kvalifikační kolo za druhým a pozvolna se k němu blížil.

Tahle zastávka byla ještě podle plánu - Hamilton přešel ze středních na tvrdé pneumatiky

Snažení bylo nakonec korunováno úspěchem a obhájce titulu mohl během dojezdu ke stupni vítězů poděkovat týmu: „Jsme spolu na jedné lodi už sedm let, ale nikdy to není nudné, nýbrž vždy svěží a něčím překvapující.“ Současně se omluvil stratégovi Mercedesu Jamesi Vowlesovi, že mu v první chvíli nevěřil.

Jedinečný Hamiltonův výkon sklízí uznání po celém světě. „Bravo, Lewisi Hamiltone a Maxi Verstappene! To bylo 70 kol na limitu, s náskokem více než minuty na třetího. Oba jste byli fantastičtí. Díky za tuhle show!,“ napsal na svůj twitterový účet Fernando Alonso.