Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gaslyho vyhnanství je u konce

Gaslyho vyhnanství je u konce

Po dvou měsících se vrací ke své rodině

Pandemie koronaviru zasáhla do života snad každého člověka, ale Pierra Gaslyho postihla zvláště citelně. Při návratu z neuskutečněné Velké ceny Austrálie na dlouhé dva měsíce uvízl v Dubaji. Teprve nyní zamířil do Francie ke svým nejbližším.

Emiráty měly být jen zastávkou, jenže cílová destinace Itálie, kde sídlí Gaslyho zaměstnavatel AlphaTauri, mezitím zamkla brány. Do Francie odcestovat sice ještě šlo, nechtěl ale ohrozit rodinu. Proto se svým kondičním trenérem zůstal na břehu Perského zálivu.

Především jsem se věnoval fyzické přípravě,“ prozradil v rozhovoru pro Gulf News. „Dobré bylo, že jsem se na tuto činnost mohl plně koncentrovat.“ Problém byl ovšem v tom, že normální fitness studia musela z preventivních důvodů zavřít.

Dnes se ukázalo, že ani pilot AlphaTauri neodolal vábení virtuální čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Foto: archiv

Podnikavý Gasly nelenil a jedno provizorní si za přispění hotelového personálu zřídil v apartmánu, z něhož byl vystěhován nábytek. „Nacházely se v něm běžecký pás, činky a vše ostatní, co jsem potřeboval,“ pochvaloval si. Pracoval tady tvrdě šest dní v týdnu. Polovinu času věnoval vytrvalosti, zbytek gymnastice a posilování.

Ve volných chvílích většinou seděl u počítače. Nemaje však k dispozici simulátor, zabýval se hraním populárních kousků, jakými jsou Fifa nebo Call of Duty.

Zde strávenou dobu jsem skutečně stoprocentně zužitkoval,“ konstatoval. „Dokonce jsem se díky zvláštnímu povolení dostal na motokárovou trať, což mě zvlášť potěšilo. Jednak jsme měl alespoň nějakou praxi, jednak jsem se u toho skvěle bavil.“

Zdroj: FORMULE.cz