Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vavříny pro debutující Yasmeen

Vavříny pro debutující Yasmeen

Vršecký v Carbonia Cupu druhý

První vlaštovku, signalizující příchod skutečné okruhové sezony, představovalo klání Carbonia Cupu v Mostě. Na podkrušnohorském okruhu se prezentoval i tým Buggyra Racing, a to hned se čtyřmi vozy.

Dvě Lamborghini Huracán SuperTrofeo řídili Bronislav Formánek a Libor Dvořáček, Mercedes-AMG GT3 Evo David Vršecký a Renault Clio Cup Yasmeen Kolocová. Pro ní šlo o premiérový závod v životě.

Vůbec se nedařilo Formánkovi, který kvůli technickým problémům nenastoupil už ani do kvalifikace. V ní si naopak výborně vedl Vršecký, jenž byl nejrychlejší. Ve vlastní jízdě však čelní post neuhájil a nakonec proťal cílovou čáru na druhém místě. „Dorazili jsme sem bez jakéhokoliv očekávání, ale když jsme byli v boji o pole position výrazně lepší než ostatní, začal jsem si dělat zálusk na vítězství. Pódium ovšem beru a navíc šlo o skvělý trénink na opravdu ostrý závod,“ uvedl. Dvořáček byl odmávnut jako pátý. 

Yasmeen Kolocová absolvovala první závod v kariéře. Foto: Buggyra

Skvěle jsem se bavila a opravdu si to užila,“ konstatovala Kolocová. „Start byl dost stresující, s tolika vozy kolem mě, a já navíc neviděla na světla. Takže jsem trochu zaváhala. Později se mně podařilo postoupit kupředu. V posledním kole jsem zaútočila na sedmou pozici, jenže to nevyšlo a klesla jsem na desátou.“ Odnesla si nicméně prvenství v juniorské kategorii ve skupině A.

Zdroj: Buggyra Racing