Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen a Bottas potrestáni

Verstappen a Bottas potrestáni

Verstappen ztratí pět míst, Bottas tři

Závěr kvalifikace na Velkou cenu Kataru byl narušen potížemi Pierra Gaslyho. Francouz přišel po přejezdu přes obrubník v předposlední zatáčce o přední přítlačné křídlo a vzápětí mu praskla i pravá přední pneumatika Pilot AlphaTauri o pár chvil později odstavil svůj vůz na cílové rovince. Sportovním komisařům se nezdálo, jak si počínali pod žlutými vlajkami Max Verstappen, Valtteri Bottas a Carlos Sainz. Proto si tuto trojici na dnešní dopoledne předvolali.

A vyšetřování se nakonec bez trestů neobešlo. Verstappen dostal penalizaci pěti míst, neboť nevzdal svůj měřený pokus i přesto, že mu bylo signalizováno dvojitou žlutou vlajkou. Také u Bottase sportovní komisaři usoudili, že porušil pravidla a pilot Mercedesu vyfasoval třímístný trest. Fin sám přiznal, že si žlutých vlajek nevšiml a dostatečně nezpomalil. Sainz vyvázl bez penalizace, neboť sportovní komisaři dospěli k názoru, že ubral dostatečně.

 Valtteri Bottas bude nakonec startovat šestý. Foto: Mercedes



Zatímco Verstappen tak bude nakonec startovat jako sedmý, Bottasovi bude na roštu patřit šestá pozice. Sainz se posouvá ze sedmé pozice na pátou. Hamiltona nakonec doplní v první řadě Pierre Gasly. Ze třetí příčky odstartuje Fernando Alonso.

Zdroj: Motorsport, PlanetF1, úvodní foto: Red Bull