Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Loeb stáhnul Al-Attíju, motorky vede nově Sunderland

Loeb stáhnul Al-Attíju, motorky vede nově Sunderland

Rallye Dakar - 2. etapa

Letošní ročník Rallye Dakar pokračoval v pondělí druhou etapou. Ta původně měla vést z Hailu do Al Artavije a mělo jít o maratonskou etapu, což znamenalo, že po dojezdu se budou muset závodníci obejít bez mechaniků. Bivak v Al Artaviji ale po silném dešti a bouřkách postihly záplavy a cíl byl přesunut do Al Qaisumy. Nakonec se pondělní zápolení konalo jako klasická etapa a nikoli jako maratonská. Účastníci měli na programu celkem 338 měřených kilometrů.

V kategorii automobilů se druhá etapa nesla v podobném duchu jako ta první. Boj o vítězství se totiž znovu odehrával mezi Násirem al-Attíjou a Sébastienem Loebem. Z vítězství se nakonec radoval Francouz. Pro devítinásobného mistra světa WRC se jednalo o první etapový triumf na Dakaru od roku 2019. Al-Attíja se poté, co v závěru trefil kámen a přivodil si defekt, musel spokojit se druhou pozicí.

"Byl to opravdový souboj. Násir na to hodně tlačil. Z aut startoval první, ale stejně byl hodně rychlý. Téměř 340 kilometrů jsme na to tlačili tak jako ve WRC. Bylo to vzrušující, ale jelo se v náročném rychlém rytmu. Nakonec jsem ho dohal a v dunách jsem jel za ním. Je to trochu snazší, když jste těsně za nějakým autem. Na konci etapy bylo hodně kamení. Snažil jsem se ho předjet, abych nedostal defekt. Včera jsem měl dva, takže bylo důležité mít dobrý konec," užil si Loeb pondělní etapu.

Násir al-Attíja sice v pondělí poznal první etapovou porážku, celkově ale stále vede. Foto: Red Bull Content Pool



Po nevydařené první etapě, kterou Stéphane Peterhansel nedokončil poté, co si zničil zadní nápravu a v níž Carlos Sainz s Mattiasem Ekströmem bloudili, se znovu v popředí výsledkové listiny objevily elektrické vozy Audi RS Q e-tron. Zatímco Carlos Sainz skončil třetí, loňský vítěz Stéphane Peterhansel, který pokračuje v soutěži s obří penalizací, obsadil čtvrtou pozici. Do nejlepší desítky se vešel i devátý Mattias Ekström.

Z dvojice českých závodníků byl znovu lepší Martin Prokop. Jihlavský jezdec ale tentokrát třetí místo z neděle nezopakoval a skončil dvacátý. Miroslav Zapletal obsadil 38. příčku. Druhý jezdec Zapletalovy stáje Offroadsport Andrej Čerednikov skončil čtyřicátý devátý. Španěl Jordi Queralto, kterého naviguje Češka Petra Zemánková, stále nebyl v době publikace tohoto článku v cíli.

U Prokopa se v pondělí potvrdily obavy, které měl již v neděli: "Nejsme konkurenceschopní, výsledek tomu odpovídá. Soupeři nás předjíždějí a my jim nestačíme. Toto je naše rychlost, více ze sebe nedostaneme. Doufejme, že přijde něco, kde dostaneme možnost se předvést, ale tady to musíme vydržet," posteskl si jezdec stáje Benzina Orlen.

I přes první letošní porážku udržel Al-Attíja celkové vedení. Loeb na něj ztrácí zhruba devět a čtvrt minuty. Třetí je argentinský jezdec Lucio Alvarez ze stáje Overdrive Toyota. Martin Prokop spadl na šestou příčku. Miroslav Zapletal je dvacátý šestý a Andrej Čerednikov padesátý první. I přes dnešní vydařenější etapu zůstávají jezdci Audi v hloubi výsledkové listiny. Ekström je dvacátý čtvrtý, Sainz třicátý třetí a Peterhansel šedesátý osmý.

Mezi kamiony pokračovala dominance týmu Kamaz. Jeho jezdci totiž znovu obsadili první čtyři místa. Nejlépe tentokrát dopadl Andrej Karginov. Loňský vítěz Dmitrij Sotnikov skončil druhý, Eduard Nikolajev třetí a Anton Šibalov čtvrtý.

Mezi kamiony zatím i letos kraluje tým Kamaz. Foto: Kamaz



Z Čechů se opět zadařilo nejvíce Aleši Lopraisovi. Na jeho "pragovce" sice během etapy odešly zadní tlumiče, i tak ale skončil pátý. Martin Macík skončil sedmý a jezdec stáje Tatra Buggyra Racing Ignacio Casale, který během etapy přejel přes díru a do cíle dojel s pohnutým řízením, obsadil osmou příčku. Mnoho nechybělo do první desítky ani týmovému kolegovi Martina Macíka Martinu Šoltysovi. Ten skončil jedenáctý. Po nedělních problémech byl nakonec Tomáš Vrátný schopen v soutěži pokračovat a obsadil 19. místo. Řidič asistenčního kamionu týmu South Racing Tomáš Tomeček obsadil 28. příčku.

Do etapy zasáhli i zbylí dva jezdci týmu Tomáše Vrátného Fesh Fesh Vajdotas Paskevičius a Albert Llovera. Zatímco první jmenovaný skončil osmnáctý, Llovera dojel na 21. pozici.

V celkovém pořadí vede nadále Sotnikov před Nikolajevem, Karginovem a Šibalovem. Loprais je pátý, Casale sedmý, Macík osmý, Paskevičius čtrnáctý, Šoltys sedmnáctý, Llovera dvacátý šestý, Tomeček třicátý první a Vrátný třicátý druhý.

Lehké prototypy přinesly zásadní komplikaci dosavadnímu lídrovi Sethu Quinterovi. Američana totiž sužovaly technické problémy a stále není v cíli. Vítězem etapy se stal Guillaume de Mevius, do celkového vedení se ovšem posunul Francisco Lopez Contardo. Komplikace zažil během pondělí také vítěz tří podniků WRC Andreas Mikkelsen. Nor totiž během etapy havaroval a v cíli skončil až jako třicátý devátý. Celkově se propadl na dvacáté místo.

Obhájce vítězství Josef Macháček skončil v etapě dvanáctý a celkově už je devátý. Český jezdec, který se v pondělí musel potýkat s postupně odcházejícím řemenem a také měnil pneumatiku, už je jediným zástupcem Buggyry v této kategorii. Jeho kolega Sálih Saíf, který měl v neděli technické problémy, už v soutěži nepokračuje.

Josef Macháček stoupá v lehkých prototypech pořadím vzhůru. Foto: Buggyra Racing



V Side-by-Side skončil Aron Domzala až dvacátý první a celkově spadl z první pozice na šestou. Vítězem etapy se stal Michal Goczal. Novým celkovým lídrem je ale Austin Jones.

Ke změně na první příčce celkového pořadí došlo i mezi motorkáři. Zde v prologu a v první etapě kraloval Daniel Sanders. V pondělí ale Australan skončil po problémech až dvacátý osmý a to pro něj v celkovém pořadí znamenalo pád na sedmou příčku.

"V roadbooku bylo pár záludných poznámek. Netrefili jsme bod, protože jsme v jednom údolí jeli moc daleko. Tím jsme ztratili dost času, okolo dvaceti minut. Bylo to tedy pěkně šílené," popisoval jezdec továrního týmu Gas Gas své potíže.

Sandersova zaváhání využil nejlépe jezdec Hondy Joan Barreda, který si připsal svůj 28. etapový triumf na Dakaru. Druhý skončil Sam Sunderland a třetí loňský vítěz Kevin Benavides. V celkovém vedení nahradil Sanderse Sunderland, jeho týmový kolega u Gas Gasu a vítěz Dakaru z roku 2017. Druhý je nyní jezdec Yamahy Adrien van Beveren a třetí Matthias Walkner. Propadl se i Pablo Quintanilla, který byl před pondělní etapou na druhém místě. Nyní je šestý. Pondělnímu vítězi Joanu Barredovi patří 10. příčka.

Nejlepším českým motorkářem byl v pondělí Martin Michek. Jezdec týmu Orion - Moto Racing Group skončil jedenáctý. Jan Brabec obsadil 23. příčku. Milan Engel skončil 37. celkově a druhý mezi jezdci bez asistence. David Pabiška během etapy dvakrát upadl. Skončil na 48. místě celkově a na pátém mezi závodníky jedoucími bez asistence. Celkově je na tom z Čechů stále nejlépe dvacátý Jan Brabec. Michek je 23., Engel 31. a Pabiška padesátý pátý. V hodnocení pro jezdce bez asistence patří Engelovi druhá pozice a Pabiškovi šestá. Jezdec týmu Klymčiw Racing Wolfgang Payr je celkově 136.

 

David Pabiška skončil během druhé etapy dvakrát na zemi. Foto: Jantar Team



Ve čtyřkolkách si po nedělních problémech připsal etapové vítězství obhájce loňského prvenství Manuel Andújar. Celkové vedení ale udržel jezdec z týmu Tomáše Kubieny s názvem Story Racing Laisvydas Kancius. Zdeněk Tůma figuruje jak ve výsledcích pondělní etapy, tak v celkovém pořadí na 10. pozici. Tomáš Kubiena, který měl v neděli technické potíže, už v soutěži nepokračuje.

Soutěž v jízdě pravidelnosti a navigování Dakar Classic, která se koná souběžně s Rallye Dakar a účastní se jí historické vozy, se v pondělí nejela. Druhá etapa totiž byla zrušena, protože některé úseky by pro tyto vozidla nebyly po nedělním silném dešti průjezdné.

Automobily - 2. etapa: 1. Sébastien Loeb - Fabian Lurquin (Francie - Belgie, Bahrain Raid Xtreme, Prodrive Hunter) 3:31:20, 2. Násir al-Attíja - Matthieu Baumel (Katar - Francie, Toyota Gazoo Racing, Toyota GR DKR Hilux) +0:03:28, 3. Carlos Sainz - Lucas Cruz (oba Španělsko, Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron) +0:05:52, 4. Stéphane Peterhansel - Edouard Boulanger (oba Francie, Team Audi Sport, Audi RS Q e-tron) +0:07:56, 5. Nani Roma - Alex Haro Bravo (oba Španělsko, Bahrain Raid Xtreme, Prodrive Hunter) +0:08:02... 20. Martin Prokop - Viktor Chytka (oba Česká republika, Benzina Orlen Team, Ford Raptor RS Cross Country) +0:25:42, 38. Miroslav Zapletal - Marek Sýkora (Česká republika - Slovensko, Offroadsport, Ford F150) +0:50:03, 49. Andrej Čerednikov - Mejram Tleuchan (oba Kazachstán, Offroadsport, Ford F150 Evo) +1:12:27.

Automobily - průběžné pořadí: 1. Násir al-Attíja - Matthieu Baumel (Katar - Francie, Toyota Gazoo Racing, Toyota GR DKR Hilux) 6:59:21, 2. Sébastien Loeb - Fabian Lurquin (Francie - Belgie, Bahrain Raid Xtreme, Prodrive Hunter) +0:09:16, 3. Lucio Alvarez - Armand Monleon (Argentina - Španělsko, Overdrive Toyota, Toyota Hilux Overdrive) +0:40:53, 4. Giniel de Villiers - Dennis Murphy (oba Jihoafrická republika, Toyota Gazoo Racing, Toyota GR DKR Hilux) +0:41:22, 5. Vladimir Vasiljev - Oleg Uperenko (Rusko - Lotyšsko, VRT Team, BMW X5) +0:43:39... 6. Martin Prokop - Viktor Chytka (oba Česká republika, Benzina Orlen Team, Ford Raptor RS Cross Country) +0:44:53, 26. Miroslav Zapletal - Marek Sýkora (Česká republika - Slovensko, Offroadsport, Ford F150) +1:58:55, 51. Andrej Čerednikov - Mejram Tleuchan (oba Kazachstán, Offroadsport, Ford F150 Evo) +4:15:16.

Kamiony - 2. etapa: 1. Andrej Karginov - Andrej Mokejev - Ivan Malkov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) 3:52:07, 2. Dmitrij Sotnikov - Ilgiz Achmetzjanov - Ruslan Achmadějev (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:00:38, 3. Eduard Nikolajev - Jevgenij Jakovljev - Vladimir Rybakov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:02:14, 4. Anton Šibalov - Dmitrij Nikitin - Ivan Tatarinov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:04:25, 5. Aleš Loprais - Petr Pokora - Jaroslav Valtr (všichni Česká republika, Instaforex Loprais Praga, Praga V4S DKR) +0:06:51... 7. Martin Macík - František Tomášek - David Švanda (všichni Česká republika, Big Shock Racing, Iveco Powerstar) +0:15:26, 8. Ignacio Casale - Alvaro Leon - Tomáš Šikola (Chile - Chile - Česká republika, Tatra Buggyra Racing, Tatra Phoenix) +0:15:58, 11. Martin Šoltys - Roman Krejčí - Jakub Jiřinec (všichni Česká republika, Big Shock Racing, Iveco Powerstar) +0:23:44, 18. Vajdotas Paskevičius - Slavomir Volkov - Tomas Guzauskas (všichni Litva, Fesh Fesh Team, Tatra Jamal) +0:48:29, 19. Tomáš Vrátný - Bartlomjej Boba - Jaromír Martinec (Česká republika - Polsko - Česká republika, Fesh Fesh Team, Ford Cargo 4x4) +0:57:05, 21. Albert Llovera - Jorge Salvador Coderch - Marc Torres (Andorra - Španělsko - Španělsko, Fesh Fesh Team, Iveco Powerstar) +1:00:52, 28. Tomáš Tomeček - Leopold Paďour - Niccolo Funaioli (Česká republika - Česká republika - Itálie, South Racing Service, Tatra 815-2T0R45) +2:42:14.

Kamiony - průběžné pořadí: 1. Dmitrij Sotnikov - Ilgiz Achmetzjanov - Ruslan Achmadějev (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) 7:59:07, 2. Eduard Nikolajev - Jevgenij Jakovljev - Vladimir Rybakov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:02:07, 3. Andrej Karginov - Andrej Mokejev - Ivan Malkov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:18:34, 4. Anton Šibalov - Dmitrij Nikitin - Ivan Tatarinov (všichni Rusko, Kamaz - Master, Kamaz 43509) +0:22:43, 5. Aleš Loprais - Petr Pokora - Jaroslav Valtr (všichni Česká republika, Instaforex Loprais Praga, Praga V4S DKR) +0:31:11... 7. Ignacio Casale - Alvaro Leon - Tomáš Šikola (Chile - Chile - Česká republika, Tatra Buggyra Racing, Tatra Phoenix) +0:47:48, 8. Martin Macík - František Tomášek - David Švanda (všichni Česká republika, Big Shock Racing, Iveco Powerstar) +0:50:44, 14. Vajdotas Paskevičius - Slavomir Volkov - Tomas Guzauskas (všichni Litva, Fesh Fesh Team, Tatra Jamal) +2:12:06, 17. Martin Šoltys - Roman Krejčí - Jakub Jiřinec (všichni Česká republika, Big Shock Racing, Iveco Powerstar) +2:49:25, 26. Albert Llovera - Jorge Salvador Coderch - Marc Torres (Andorra - Španělsko - Španělsko, Fesh Fesh Team, Iveco Powerstar) +6:53:18, 31. Tomáš Tomeček - Leopold Paďour - Niccolo Funaioli (Česká republika - Česká republika - Itálie, South Racing Service, Tatra 815-2T0R45) +25:48:21, 32. Tomáš Vrátný - Bartlomjej Boba - Jaromír Martinec (Česká republika - Polsko - Česká republika, Fesh Fesh Team, Ford Cargo 4x4) +29:34:32.

Lehké prototypy - 2. etapa: 1. Guillaume de Mevius - Kellon Walch (Belgie - USA, Red Bull Off-Road Team USA, OT3-04) 4:02:24, 2. Francisco Lopez Contardo - Juan Pablo Latrach Vinagre (oba Chile, EKS - South Racing, Can-Am XRS) +0:04:18, 3. Sebastian Eriksson - Wouter Rosegaar (Švédsko - Nizozemsko, EKS - South Racing, Can-Am Maverick X3) +0:06:46, 4. Pavel Lebeděv - Kirill Šubin (oba Rusko, MSK Rally Team, Can-Am Maverick) +0:16:23, 5. Cristina Gutiérrezová – Francois Cazalet (Španělsko – Francie, Red Bull Off-Road Team USA, OT3–01) +0:19:07... 12. Josef Macháček - Pavel Vyoral (oba Česká republika, Buggyra Zero Mileage Racing, Buggyra Can-Am DV21) +0:38:38.

Lehké prototypy - průběžné pořadí:
1. Francisco Lopez Contardo - Juan Pablo Latrach Vinagre (oba Chile, EKS - South Racing, Can-Am XRS) 8:30:15, 2. Sebastian Eriksson - Wouter Rosegaar (Švédsko - Nizozemsko, EKS - South Racing, Can-Am Maverick X3) +0:07:22, 3. Pavel Lebeděv - Kirill Šubin (oba Rusko, MSK Rally Team, Can-Am Maverick) +0:23:48, 4. Cristina Gutiérrezová – Francois Cazalet (Španělsko – Francie, Red Bull Off-Road Team USA, OT3–01) +0:42:45, 5. Philippe Pinchedez - Thomas Gaidella (oba Francie, Pinch Racing, Can-Am T3RR) +0:48:19... 9. Josef Macháček - Pavel Vyoral (oba Česká republika, Buggyra Zero Mileage Racing, Buggyra Can-Am DV21) +2:01:47.

Side-by-Side - 2. etapa:
1. Michal Goczal - Szymon Gospodarczyk (oba Polsko, Cobant - Energylandia Rally Team, BRP Can-Am Maverick XRS) 4:10:34, 2. Austin Jones - Gustavo Gugelmin (USA - Brazílie, Can-Am Factory South Racing, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:01:21, 3. Rodrigo Luppi de Oliveira - Maykel Justo (oba Brazílie, South Racing Can-Am, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:01:45, 4. Rokas Baciuska - Oriol Mena (Litva - Španělsko, South Racing Can-Am, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:05:08, 5. Gerard Farres Guell – Diego Ortega Gil (oba Španělsko, Can-Am Factory South Racing, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:05:06.

Side-by-Side - průběžné pořadí: 1. Austin Jones - Gustavo Gugelmin (USA - Brazílie, Can-Am Factory South Racing, BRP Can-Am Maverick XRS) 8:51:19, 2. Rodrigo Luppi de Oliveira - Maykel Justo (oba Brazílie, South Racing Can-Am, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:02:28, 3. Gerard Farres Guell – Diego Ortega Gil (oba Španělsko, Can-Am Factory South Racing, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:07:21, 4. Michal Goczal - Szymon Gospodarczyk (oba Polsko, Cobant - Energylandia Rally Team, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:16:52, 5. Rokas Baciuska - Oriol Mena (Litva - Španělsko, South Racing Can-Am, BRP Can-Am Maverick XRS) +0:32:27.

Motocykly - 2. etapa: 1. Joan Barreda (Španělsko, Monster Energy Honda, Honda CRF 450 Rally) 3:31:20, 2. Sam Sunderland (Velká Británie, GasGas Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) +0:05:33, 3. Kevin Benavides (Argentina, Red Bull KTM Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) +0:05:54, 4. Skyler Howes (USA, Husqvarna Factory Racing, Husqvarna 450 Rally Factory Replica) +0:06:16, 5. Toby Price (Austrálie, Red Bull KTM Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) +0:07:00... 11. Martin Michek (Česká republika, Orion - Moto Racing Group, KTM 450 Rally Replica) +0:13:18, 23. Jan Brabec (Česká republika, Stojrent Racing, KTM Rally Replica 450) +0:28:29, 37. Milan Engel (Česká republika, Moto Racing Group (MRG), KTM 450 Rally Replica) +0:42:15, 48. David Pabiška (Česká republika, Jantar Team s.r.o., Husqvarna 450 Rally Replica) +0:50:14, 136. Wolfgang Payr (Rakousko, Klymčiw Racing, KTM 450 FR Rally Replica) +4:27:45.

Motocykly - průběžné pořadí: 1. Sam Sunderland (Velká Británie, GasGas Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) 8:31:29, 2. Adrien van Beveren (Francie, Monster Energy Yamaha Rally Team, Yamaha WR450F) +0:02:51, 3. Matthias Walkner (Rakousko, Red Bull KTM Factory Racing, KTM 450 Rally Factory Replica) +0:04:08, 4. Skyler Howes (USA, Husqvarna Factory Racing, Husqvarna 450 Rally Factory Replica) +0:09:59, 5. Lorenzo Santolino (Španělsko, Sherco TVS Rally Factory, Sherco Factory 450 SEF Rally) +0:10:55... 20. Jan Brabec (Česká republika, Stojrent Racing, KTM Rally Replica 450) +0:50:32, 23. Martin Michek (Česká republika, Orion - Moto Racing Group, KTM 450 Rally Replica) +1:01:16, 31. Milan Engel (Česká republika, Moto Racing Group (MRG), KTM 450 Rally Replica) +1:08:42, 55. David Pabiška (Česká republika, Jantar Team s.r.o., Husqvarna 450 Rally Replica) +2:26:03, 136. Wolfgang Payr (Rakousko, Klymčiw Racing, KTM 450 FR Rally Replica) +9:44:57.

Čtyřkolky - 2. etapa: 1. Manuel Andújar (Argentina, 7240 Team, Yamaha YFM 700 R) 4:27:51, 2. Alexandre Giroud (Francie, Yamaha Racing - SMX - Drag´on, Yamaha YFZ 700) +0:02:03, 3. Pablo Copetti (USA, Del Amo Motorsports/Yamaha Rally Team, Yamaha Raptor) +0:05:04, 4. Laisvydas Kancius (Litva, Story Racing s.r.o., Yamaha YFM 700) +0:11:08, 5. Kamil Wisniewski (Polsko, Orlen Team, Yamaha Raptor 700) +0:12:02... 10. Zdeněk Tůma (Česká republika, Barth Racing Team, Yamaha RR 700) +0:45:34.

Čtyřkolky - průběžné pořadí:
1. Laisvydas Kancius (Litva, Story Racing s.r.o., Yamaha YFM 700) 10:54:36, 2. Pablo Copetti (USA, Del Amo Motorsports/Yamaha Rally Team, Yamaha Raptor) +0:03:32, 3. Alexandre Giroud (Francie, Yamaha Racing - SMX - Drag´on, Yamaha YFZ 700) +0:16:57, 4. Aleksandr Maksimov (Rusko, Chyr Mari, Yamaha YFM 700R) +0:25:47, 5. Kamil Wisniewski (Polsko, Orlen Team, Yamaha Raptor 700) +0:26:11... 10. Zdeněk Tůma (Česká republika, Barth Racing Team, Yamaha RR 700) +2:45:24.

Dakar Classic – průběžné pořadí: 1. Xavier Piňa Garnatcha – Sergi Giralt Valero (oba Španělsko, Toyota Land Cruiser HD J80) 19 bodů, 2. Yannick Panagiotis – Valérie Panagiotisová (oba Francie, Team FJ, FJ Protruck) 19 bodů, 3. Stephan Lamarre – Alexandre Laroche (Francie – Francie, CLR, Buggy Sunhill) 25 bodů, 4. Jerome Galpin – Anne Galpinová (oba Francie, Team FJ, FJ Protruck) 25 bodů, 5. Jean-Michel Gayte – Maxime Vial (oba Francie, Team JMAX, Mitsubishi Pajero Evo) 25 bodů… 11. Ondřej Klymčiw – Tomáš Böhm (oba Česká republika, Klymčiw Racing, Škoda LR 130) 48 bodů, 40. Zdeněk Ondráček – Rudolf Lhotský (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Toyota Land Cruiser HDJ 80) 550 bodů, 58. Radovan Kazarka – Josef Kalina – Robert Kasák (Slovensko – Česká republika – Slovensko, Fesh Fesh Team, Tatra 815) 1149 bodů, 121. Dušan Randýsek – František Randýsek (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 4561 bodů, 126. Petr Fiala – Tomáš Fiala (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 5184 bodů, 130. Olga Roučková – Robert Knobloch (oba Česká republika, Czech Samurais, Suzuki Samurai) 5779 bodů, 133. Albert Pance – Štěpán Pance (oba Česká republika, Vintage Racing Team, Land-Rover Serie 2) 6047 bodů, 142. Martin Čábela – Olga Lounová (oba Česká republika, Orion – Moto Racing Group, Mercedes G500) 15500 bodů.


Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: Bahrain Raid Xtreme