Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Podle Loeba je letošní Dakar závodem spolujezdců

Podle Loeba je letošní Dakar závodem spolujezdců

Na závodníkovi tolik nezáleží

Letošní ročník Rallye Dakar se zatím ukazuje jako velmi náročný na navigaci. Kvůli bloudění při hledání správné cesty již letos ztratila spoustu času řada závodníků, mezi nimi například i obhájce vítězství v kategorii automobilů Carlos Sainz nebo Sébastien Loeb. Podle druhého jmenovaného se díky tomu letošní Dakar proměnil v soutěž spolujezdců.

„Roadbook kritizovat nechci, to je otázka spíše na spolujezdce. Upřímně řečeno, by to ale mohlo být odlišným terénem. Když to srovnáme s Dakarem v Jižní Americe, tak je to letos navigačně mnohem agresivnější. Pravda je taková, že jako jezdec se nemohu moc ukázat. Dělám pouze to, co se mi řekne. Toto je závod spolujezdců, ne pilotů,“ uvedl jezdec stáje Bahrain Raid Xtreme, který loni při premiéře Rallye Dakar v Saudské Arábii na startu chyběl.

Podle Sébastiena Loeba je letošní ročník Rallye Dakar hlavně o spolujezdcích. Foto: Bahrain Raid Xtreme

Druhou polovinu letošního ročníku již Loeb zahájí prakticky bez šance na lepší umístění. V páteční šesté etapě totiž ulomil na svém voze zavěšení. Musel tak dlouho čekat na příjezd asistenčního kamionu. V konečném pořadí etapy obsadil až 54. příčku a na vítězného Carlose Sainze ztratil téměř deset a čtvrt hodiny. Celkově se propadl na 44. místo.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Bahrain Raid Xtreme