Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rozčílený Loeb a neschopní komisaři

Rozčílený Loeb a neschopní komisaři

Francouz dostal ve středu pětiminutový trest

Sébastien Loeb původně dokončil středeční etapu letošního ročníku Rallye Dakar na čtvrtém místě. Později byl ale odsunut na sedmou pozici. Francouz totiž obdržel pětiminutovou penalizaci za to, že v měřené zóně překročil maximální povolenou rychlost. Toto rozhodnutí devítinásobného šampiona WRC pořádně nadzvedlo a sportovní komisaře nešetřil.

„Už mě nějaký ten rok znáte a víte, že se zlobím jen velmi zřídka. Dnes se s vámi ale musím podělit o neschopnost komisařů. Byli jsme potrestáni pěti minutami za to, že jsme v měřeném úseku překročili rychlostní limit. Při každé své účasti na Dakaru, ve všech etapách a ve všech zónách, kde se hlídá rychlost, se snažím respektovat pravidla. Předpokládám ale, že mě GPS systém upozorní, když do takové zóny vjíždím. Dnes jsme byli penalizováni, protože jsme žádné upozornění neslyšeli. Nemohl jsem tedy zpomalit včas,“ uvedl Loeb ve středu na sociálních sítích.

Jezdec stáje Bahrain Raid Xtreme se svůj prohřešek snažil takto vysvětlit i sportovním komisařům. To ale nepomohlo. „Snažili jsme se to vysvětlit a i dodavatel GPS systému přiznal, že s naším zařízením dnes byly problémy. Komisaři o tom ale nechtěli slyšet. Od stolu, kde jim hrozí pouze to, že si rozlijí kávu, zatímco my riskujeme každý den v autě své životy, udělili penalizaci. Ta navíc byla vyšší než čas, který jsme tím získali. Když to přeženu, byly to jenom dvě nebo tři sekundy,“ dodal.

Sébastien Loeb byl ve středu namíchnutý. Foto: Bahrain Raid Xtreme

Ze čtvrtého místa na sedmé se Loeb nepropadl pouze ve výsledcích čtvrté etapy, ale také v průběžném pořadí. Jeho ztráta na vedoucího Stéphana Peterhansela činí již padesát dva minut a čtrnáct sekund.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Prodrive