Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Loeb je tam, kde potřeboval být

Loeb je tam, kde potřeboval být

V pondělí se vyhnul větším potížím

Devítinásobný šampion WRC Sébastien Loeb nezažil v neděli vydařenou úvodní etapu letošního ročníku Rallye Dakar. Jezdec stáje Bahrain Raid Xtreme zabloudil a do toho se musel vypořádat také se třemi defekty. Na vítězného Carlose Sainze v cíli ztratil zhruba dvacet dva a tři čtvrtě minuty a v konečné podobě výsledků mu patřila sedmnáctá pozice.

Pondělní druhá etapa už ale Loebovi nabídla o něco více důvodů k radosti. Umístil se v ní totiž na šestém místě a v průběžném pořadí povyskočil na sedmou příčku.

„Dnes to bylo o mnoho lepší. Jako jezdec jsem odjel dobrou etapu. Tlačil jsem na to od začátku až do konce. Neměl jsem žádný defekt a ani v dunách jsem nenabral časovou ztrátu. Udělali jsme pár navigačních chyb, ke konci ale bylo ohromně složité najít tu správnou cestu. Tím jsme možná trochu ztratili, jinak jsme si ale vedli dobře a jsme tam, kde jsme potřebovali být,“ uvedl Loeb v cíli.

Sébastien Loeb si v pondělí spravil chuť. Foto: Prodrive

Druhý jezdec stáje Bahrain Raid Xtreme Nani Roma skončil v pondělí šestnáctý. Celkově patří dvojnásobnému vítězi Dakaru (v roce 2004 na motorce, v roce 2014 s autem) desáté místo.

 

Zdroj: Bahrain Raid Xtreme, úvodní foto: Prodrive