Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Loebova protrápená neděle

Loebova protrápená neděle

Bloudil a praskaly mu gumy

Sébastien Loeb se po loňské absenci vrací tento rok na Rallye Dakar. Devítinásobný mistr světa v rallye závodí s vozem BRX Hunter stáje Bahrain Raid Xtreme. Úvodní dva dny mu ale mnoho důvodů k radosti nepřinesly. Po desátém místě v sobotním prologu nezažil v neděli vydařenou první etapu. V ní jej potkala spousta komplikací. V konečných výsledcích se umístil na osmnácté pozici se ztrátou bezmála dvaceti tří minut na vítězného Carlose Sainze. Stejná pozice mu patří také v průběžné klasifikaci soutěže.

„Naším cílem bylo hned od startu na to tlačit a snížit ztrátu. Po patnácti kilometrech jsme se ale ztratili. Pak jsme patnáct minut jezdili nahoru a dolů a hledali správnou cestu. Tak trochu jsme na cestě do hor zabloudili. Poté jsme se rozhodli otočit a začít znovu. Bylo to trochu frustrující, ale vyplatilo se to. Když jsme hledali správnou cestu, od ostatních vozů se na nás prášilo. To pro nás byl problém a ztratili jsme tak podruhé. Myslím si, že nás předjel Stéphane Peterhansel. A to přitom startoval čtrnáctý, zatímco my jako desátí,“ podělil se Francouz o své trable.

Tím to ale neskončilo a na Loeba s jeho spolujezdcem Danielem Elenou se smůla lepila dále. Dvojice se musela vypořádat také se třemi defekty pneumatiky. Ty Loeba překvapily.

„První dva defekty mě docela překvapily. Když to porovnám s tím, jak jsem jezdil Dakar v Jižní Americe s buginou, tak jsme jeli docela jemně. Poté jsem tedy jel ještě jemněji, o osmdesát kilometrů dále jsme ale dostali další defekt. Na cestě ležely obří kameny a bylo to riskantní. Upřímně říkám, že téměř tři hodiny to bylo velmi obtížné. Když ale uvážím všechny problémy, co jsme měli, zase tolik jsme neztratili. Očekával jsem hodinové zpoždění. Celkově to ale bylo těžké,“ dodal.

Sébastien Loeb s Danielem Elenou za sebou nemají lehký vstup do letošního ročníku Rallye Dakar. Foto: Prodrive

Zatímco Loeb do letošního ročníku Rallye Dakar nevstoupil ideálně, u jeho týmového kolegy Naniho Romy je situace lepší. Celkově je šestý a na prvního Sainze ztrácí devět minut a třicet čtyři sekund.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Bahrain Raid Xtreme