Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Loeba čeká pátý Dakar

Loeba čeká pátý Dakar

Nastoupí za tým Bahrain Raid Xtreme

Sébastien Loeb si v lednu 2021 připíše po dvou letech další start na Rallye Dakar v kategorii automobilů. Devítinásobný šampion WRC nastoupí se speciálem BRX T1 stáje Bahrain Raid Xtreme. Tento tým, který je společným projektem firmy Prodrive a Království Bahrajn, si na Dakaru odbude zkraje příštího roku premiéru.

„BRX má pro příští ročník Rallye Dakar velké ambice a já jsem nadšený, že budu s týmem součástí této cesty. V každé části týmu je ohromné množství zkušeností, s Prodrive, dosavadními úspěchy Davida Richardse (šéfa týmu) a bohatou bahrajnskou historií v motorsportu to nejlepší v poli. S touto kombinací bude obtížné soupeřit. Jsem si jistý, že v příštím ročníku Dakaru vyrazíme do dun jako velcí favorité,“ říká Loeb.

V minulosti jsme rodáka z Haguenau mohli na Dakaru vídat v období 2016-2019 se speciálem Peugeotu. Zatímco v letech 2016, 2017 a 2018 nastoupil za tovární tým této značky, při svém posledním vystoupení startoval po odchodu francouzské automobilky ze scény dálkových rallye jako soukromník. Nejvíce se mu dařilo v roce 2017, kdy skončil druhý. Mezi nejlepší trojicí se umístil i v ročníku 2019. Tehdy bral bronzovou pozici. Při svém debutu v ročníku 2016 obsadil devátou příčku a roku 2018 nedojel.

Při svých předchozích startech na Rallye Dakar závodil Sébastien Loeb s vozem značky Peugeot. Foto: Peugeot Sport

Spolu s Loebem bude v nadcházejícím ročníku Rallye Dakar hájit barvy stáje Bahrain Raid Xtreme také Nani Roma. Španěl má na kontě dva triumfy v tomto podniku. Zatímco prvního dosáhl v roce 2004 s motocyklem, druhý získal o deset let později již v kategorii automobilů.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Bahrain Raid Xtreme