Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Michek absolvuje kompletní Mistrovství světa v dálkových rallye

Michek absolvuje kompletní Mistrovství světa v dálkových rallye

Za Orion – Moto Racing Group navíc nepojede sám

Startem na Rallye Dakar letošní účinkování Martina Michka v Mistrovství světa v dálkových rallye neskončí. Během soboty, kdy byl na Dakaru volný den, totiž stáj Orion – Moto Racing Group oznámila, že zasáhne i do zbývajících čtyř podniků světového šampionátu. A v nejvyšší třídě RallyGP bude její barvy hájit právě českobudějovický motocyklista.

„Vše jsme doladili během volného dne. Šampionát nám dává smysl, protože se během něho staneme součástí elitní skupiny týmů. Měli jsme schůzky se sportovním ředitelem FIM a s promotérem ASO. Rozhodujícím faktorem pro vstup do toho šampionátu byla však podpora ze strany našeho partnera IVAR CS, který projevil zájem vstoupit do mistrovství světa,“ popisuje zrod vstupu stáje Orion – Moto Racing Group do seriálu její šéf Ervín Krajčovič.

Michek ale nebude barvy českého týmu hájit jako jediný. Kromě něj totiž za stáj pojedou i další dva závodníci: „Máme zakoupenou světovou licenci na pět závodů. Jedno pro místo v elitní kategorii a dvě místa v nižší pohárové třídě. Zatím o tom nemáme zcela jasno, ale zřejmě půjde (v případě nižších kategorií – pozn. red.) o závodníky, kteří se chtějí během roku připravit na Dakar nebo si vyzkoušet tento šampionát dálkových rallye. A to kompletně s naším servisem. Pro vybrané závody samozřejmě počítáme s Milanem Engelem,“ dodává Krajčovič.

Martin Michek letos absolvuje kompletní Mistrovství světa v dálkových rallye. Foto: Orion - Moto Racing Group



Právě Engel je na letošním Dakaru kolegou Martina Michka. Michek se před volným dnem nacházel v průběžném pořadí na 19. příčce. Engelovi patřilo 36. místo a současně byl druhý v hodnocení Original by Motul pro závodníky startující bez jakékoli asistence. Orion – Moto Racing Group má letos zastoupení i v soutěži Dakar Classic, která se koná souběžně s Rallye Dakar jako jízda pravidelnosti a navigační soutěž a je vypsána pro historické vozy. Zde s Mercedesem G500 závodí Martin Čábela, kterého naviguje Olga Lounová. Dvojice od začátku soutěže bojuje s technickými potížemi a celkově je na 132. příčce.

Kromě Rallye Dakar budou letos součástí Mistrovství světa v dálkových rallye také Abú Zabí Desert Challenge, Kazachstánská rallye, Rallye Andalusie a Marocká rallye. Zatímco v Abú Zabí se pojede v březnu, do Kazachstánu zavítají soutěžící během dubna, Andalusie bude na programu v červnu a Maroko uzavře sezonu v říjnu.

Zdroj: Orion – Moto Racing Group, Rally Dakar, FORMULE.cz, úvodní foto: Orion – Moto Racing Group