Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Orion bude na Dakaru válčit na třech frontách

Orion bude na Dakaru válčit na třech frontách

Michek i Engel patří mezi favority

Na nadcházejícím ročníku Rallye Dakar nesmí chybět ani Orion – Moto Racing Group. Tým z Litomyšle se slavného maratonu, který se od 1. do 14. ledna 2022 opět uskuteční v Saúdské Arábii, zúčastní již poosmé.

Největší naděje vkládá do motocyklisty Martina Michka, jenž v právě končícím roce chytil skvělou formu. Na minulém Dakaru se dostal do elitní desítky celkového pořadí a navíc si připsal na svoje konto vítězství v seriálu Světového poháru Baja. „Můj cíl je překonat sám sebe,” uvedl Michek. „Ještě před Vánoci poletíme do Dubaje, kde si těsně před startem osvěžíme duny a hluboké písky. Je to ten nejlepší možný trénink.

Martin Michek chce zopakovat umístění v první desítce celkového pořadí. Foto: Orion - MRG

Hodně tvrdou zkoušku má před sebou jeho kolega Milan Engel. Rozhodl se totiž absolvovat soutěž ve třídě bez asistence, tedy o svoji KTM 450 RR bude pečovat po celou dobu sám. „Je to nová výzva. Budu se snažit být rychlý, ale zároveň opatrný. Vše si musím opravit sám, takže bych nerad hned ze začátku rozbil motorku,” prohlásil. 

Milan Engel se rozhodl zvládnout Dakar výhradně vlastními silami. Foto:Orion - MRG.

Milan bude určitě patřit mezi nejlepší jezdce své kategorie a věřím, že nebude daleko ani od svých výsledků z předchozích let. Martin obdržel žlutý podklad elitního závodníka. Nejprve tomu tak nebylo, ale pak jsme začali řešit, proč. Nakonec jsme od organizátorů dostali za pravdu, takže spolu s nízkým startovním číslem bude hned od úvodních kilometrů v obležení těch nejlepších. Musí se vyvarovat větších chyb a pak věřím, že s nimi udrží krok,” vyjádřil své přesvědčení manažer stáje Ervín Krajčovič mladší, který současně připomněl, že Orion – Moto Racing Group bude mít zastoupení i mezi automobily. Posádka Martin Čábela – Olga Lounová nastoupí v souběžně pořádaném podniku Dakar Classic.