Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen zaskočen Sainzovou rychlostí

Verstappen zaskočen Sainzovou rychlostí

Nakonec to nebyl lehký závod.

Max Verstappen získal v Kanadě další vítězství, po devíti závodech jich má na kontě šest. Přirozeně je tedy nikým neohrožován ve vedení šampionátu jezdců. Průběh samotného závodu však nebyl jednoznačný, a to navzdory tomu, že mu na špici tentokrát mohl konkurovat pouze Carlos Sainz. Chtělo to pomoc safetycaru, ale jezdec Ferrari se v závěru velké ceny držel v útočné vzdálenosti a i v cíli byl necelou vteřinu po Verstappenovi.

Byl to těžký závod,“ řekl Nizozemec. „Myslel jsem, že na tom budeme rychlostně lépe, ale ve skutečnosti byl Carlos o trošku rychlejší. Ale jeli jsme si svoji strategii a vyšlo nám to. Jeli jsme na druhou zastávku a začal jsem Carlose dotahovat, přestože jsem si nebyl zcela jistý, jestli se stihnu dotáhnout před koncem závodu.

Potom vyjel safetycar a hned jsem si řekl, že to není dobré, protože za mnou budou jezdci na novějších pneumatikách. Ale těch posledních 15 nebo 16 kol jsem stejně jel naplno, pouze s vědomím, že nesmím udělat žádnou chybu. Vždy jsem rád, když dostanu příležitost jet naplno a nemyslet na pneumatiky.

Verstappen se v Kanadě výrazně vzdálil oběma nejvážnějším konkurentům v boji o titul. Foto: Red Bull

Druhý vůz Red Bullu přivezl nulu, protože jej zastavil technický problém. A není to jen nula pro týmového kolegu Maxe Verstappena a do Poháru konstruktérů, ale také nula pro jednoho z aspirantů na mistrovský titul.

"Připsat si nulu, když jste v boji o titul, to nechcete," řekl mexický závodník. „Ale ještě je před námi mnoho závodů. Teď to bolí, ale chci na to co nejdřív zapomenout.

Za Pérezovým odstoupením je pravděpodobně převodovka, která už byla na konci životního cyklu.

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Red Bull