Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Verstappen se těší na start

Verstappen se těší na start

Soupeře před lety sledoval v telce.

Max Verstappen vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Kanady. Na startu se vedle něj překvapivě postaví Fernando Alonso ve slabším voze Alpine. Za ním sice bude Carlos Sainz, ale Red Bull má zpravidla lepší závodní tempo než Ferrari. A Charles Leclerc i Sergio Pérez startují daleko vzadu. Čeká nás tedy večer pouze krasojízda úřadujícího šampiona od startu až do cíle?

Tak tato kvalifikace se mi moc líbila. Podmínky byly velmi náročné, hodně to klouzalo, ale nepanikařili jsme a byli jsme na trati, když jsme potřebovali být a dali dobrá kola. Škoda, co se stalo Checkovi, ale věřím, že v závodě se bude posouvat výše. Pro nás bude nejlepší soustředit se na první kolo a potom sami na sebe, ale i tak se připravím na dobrý boj. Už je to nějaká doba, odkdy jsme já a Fernando stáli vedle sebe. Jako děcko a fanoušek F1 jsem k němu vzhlížel, když vyhrával závody. Je skvělé, že teď spolu budeme v první řadě,“ řekl Verstappen po mokré kvalifikaci.

Jméno Sergia Péreze zůstalo ve výsledkové tabulce kvalifikace až na třináctém místě, protože po jezdecké chybě zůstal jeho vůz zapíchnutý v bariéře.

Byla to moje chyba,“ přiznal Mexičan. „Týmu se hluboce omlouvám, dnes jsem to nezvládl. Doufám, že se v průběhu závodu propracuji na dobře bodovanou pozici. V desáté zatáčce jsem zablokoval kola a přebrzdil je. Pak to nebylo ideální a následně se ze mě před třetí zatáčkou stal pouhý pasažér, jakmile jsem příliš zatlačil na brzdový pedál.

Druhému muži průběžného pořadí šampionátu mokrá kvalifikace vůbec nevyšla podle představ. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Red Bull