Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone má opět problémy se zákonem

Ecclestone má opět problémy se zákonem

Tentokrát mu jde po krku daňový úřad.

Bernie Ecclestone má podle seznamu největších boháčů The Sunday Times majetek v hodnotě 2.5 miliardy britských liber, ale britská prokuratura se domnívá, že nepřiznává ještě další majetek v hodnotě vyšší než 400 milionů liber (11,6 miliardy českých korun). Takový je výsledek globálního vyšetřování vedeného HMRC, tedy britským daňovým úřadem. Majetek má být schován mimo území Spojeného království.

Bernard Charles Ecclestone již byl obviněn a první slyšení je naplánováno na 22. srpna. Bývalý šéf F1 by při nejtvrdším trestu mohl skončit za mřížemi až na 10 let. Nejsou to první Ecclestonovy opletačky se zákonem. V letech 2012 až 2014 se bránil před soudy v Německu ve věci úplatkářství. Tehdy se z toho vykoupil zaplacením rovných 100 milionů amerických dolarů, aniž by musel nejprve přiznat vinu. Dosud nejdražší byl pro něj rozvod s jeho druhou manželkou, té údajně nechal 1.2 miliardy dolarů, což z něj udělalo světového rekordmana této disciplíny.

Jiný boháč, který již také odešel ze světa F1, byl v těchto dnech odsouzen. Před soud se v rodné Indii po letech oddalování posadil Vidžaj Mallya, bývalý majitel týmu Force India (dnešní Aston Martin). V souvislosti s krachem aerolinek Kingfisher Airlines byl odsouzen na čtyři měsíce vězení.

Bernie Ecclestone údajně lhal daňovému úřadu. Foto: Formula One Management

Zdroj: DPA, úvodní foto: Formula One Management