Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Audi pro letošní rok nemění jezdeckou sestavu

Audi pro letošní rok nemění jezdeckou sestavu

Po úspěchu z loňské sezóny prý není třeba dělat změny.

Audi dnes potvrdilo, že si pro letošní sezónu ponechá stejné jezdecké složení, s jakým nastupovalo do německého mistrovství cestovních vozů DTM loni. Ve zbrusu nových vozech Audi A4 tak opět uvidíme Mattiase Ekströma, Toma Kristensena, Tima Scheidera a Martina Tomczyka.

Jedinou změnou je přestup Katherine Legge z týmu Futurecom TME, kde jezdila s dva roky starým vozem, k týmu Abt, který jí poskytne pouze rok staré Audi.

"Tato příležitost, kterou jsem dostala, je ta nejlepší v mé dosavadní kariéře. Jezdit za tým Abt je pro mě nejlepší možnou situací." komentovala šanci bývalá účastnice seriálu CCWS.

Ostatní rok staré vozy Audi budou pilotovat za Team Rosberg Mike Rockenfeller a Markus Winkelhock, v Teamu Phoenix opět uvidíme Olivera Jarvise a Alexandre Premata.

Šéf Audi motorsport Dr. Wolfgang Ullrich věří, že tato sestava dokáže potřetí v řadě získat v DTM titul.

"Rok 2008 byl nejúspěšnějším rokem v historii Audi AG. Jezdci v něm hráli klíčovou roli, proto není důvod cokoliv měnit. věřím, že s naší osvědčenou sestavou toho dosáhneme. Nicméně, je nám zcela jasné, že šampionát je ještě lepší než loni a pole bude o to vyrovnanější."