Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Testy na Homesteadu dnes zahájí sezónu IndyCar Series

Testy na Homesteadu dnes zahájí sezónu IndyCar Series

A chybět nebude zřejmě ani Justin Wilson a Bruno Junqueira

Dnešní a zítřejší testovací jízdy na oválu Miami-Homestead Speedway zahájí letošní sezónu Indycar Series. Zatímco v předchozích letech brala většina týmů testy na Homesteadu rovněž jako přípravu k prvnímu závodu sezóny, který se tradičně konal právě na tomto oválu, letos se série na Homestead vrátí až v samém závěru.

Týmy čekají dva dny testů, kdy bude dráha otevřena pro vozy ICS vždy od 16:00 do 22:00 místního času a bude tedy možné testovat i v podmínkách jízdy za umělého osvětlení. Již včera dostali možnost seznámit se s jízdou na oválu čtyři letošní nováčci série včetně Roberta Doornbose.

"Jízda po oválu je v každém případě něco zcela jiného, než jsem očekával," uvedl po testu Doornbos. "Připadal jsem si jako prvňáček při své prvním dnu ve škole. V jednu chvilku, během prvních pěti kol, jsem si říkal - Roberte, kam jsi se to jen dostal. Ale pak to začala být docela zábava a do postele jsem šel s úsměvem na rtech. Touha po rychlosti na oválu už se do mne dostala a chtěl jsem jet rychleji a rychleji. Zatím ale vůbec nevím co čekat, až bude trať plná vozů, se všemi problémy se zkrátka budu muset vyrovnávat tak, jak přijdou."

Kromě Doornbose se na oválu objevili i Mike Conway ve voze týmu Dreyer & Reinbold, Stanton Barret v kokpitu Dallary týmu 3G a Raphael Matos, který bude letos závodit s vozem týmu Luczo Dragon Racing.

Zatímco pro Scotta Dixona, Tony Kanaana, Danicu Patrick, Marca Andrettiho, Hideki Mutoha, Ryana Briscoe, Grahama Rahala, E.J.Visa, Jaime Camaru a Eda Carpentera se bude jednat o návrat do známých monopostů týmů, se kterými absolvovali loňskou sezónu, pro řadu dalších pilotů budou testy i výtanou příležitostí sehrát se s členy stájí, za které budou letos nově startovat.

Dan Wheldon nastupuje u Panther Racing, Vitor Meira u A.J.Foyta, Will Power u Rogera Penskeho a Mario Moraes u KV Racing. Stáj N/H/L Racing již včera oficiálně oznámila, že na Homesteadu bude testovat pro tým i Milka Duno. Jako obvykle zůstává tajemno u Dale Coyna, ale podle zákulisních zpráv k testům za DCR nastoupí Justin Wilson a Bruno Junqueira. Navíc se podle všeho zdá, že letos je Coyne s takovou sestavou pilotů ochoten více investovat. Dokázal to již i tím, že najal špičkového závodního inženýra Billa Pappase.