Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Oriol Servia nejrychlejším z nově příchozích pilotů

Oriol Servia nejrychlejším z nově příchozích pilotů

Testy IRL Homestead - 2. den

Nad Homesteadem vládlo včera chladné počasí a chladná nálada vládla i mezi většinou týmů v boxech. Způsob, jakým došlo ke spojení sérií naložil na bývalé týmy CCWS velký náklad, navíc komplikovaný všeobecným nedostatkem náhradních dílů a součástek. Několik vozů se včera na trati objevilo s díly zapůjčenými od jiných stájí, některé týmy uvyklé na špičkovou techniku žehrají nad kvalitami přidělených šasi Dallara, z nichž některé pamatují jek lepší časy, tak i řádné rány o zeď. Opravy Junqueirova monopostu se podařilo s vypětím všech sil dokončit až těsně před přestávkou na oběd a i pak měl vůz daleko k dokonalosti.

Nejrychlejším z pilotů  nově příchozích stájí se během včerejšího dne stal Oriol Servia. Před ním se však ještě umístili oba piloti stáje Roth Racing, tedy Marty Roth a Jay Howard, jejichž zkušenosti z jízd na oválových tratích jsou však podstatně větší, stejně jako zkušenosti techické části jejich týmu.

n

I během včerejšího dne a večera trávili piloti podstatnou část času v boxech, kde se pilně pracovalo na optimalizaci nastavení jejich monopostů a kde mohli probírat své pocity z jízd na trati s některým z přihlížejících školitelů (v Homesteadu plnili tuto oficiální úlohu Al Unser a Rick Mears).

 Testy přerušilo několik žlutých fází, naštěstí pouze jediná přišla díky havárii, to když v zatáčce číslo dva havaroval Graham Rahal. Grahamův vůz se začal chovat přetáčivě poté, co v zatáčce č. 1 předjel Willa Powera. Pokus o jeho korekci však vedl k totální ztrátě kontroly a Graham narazil dosti tvrdě pozadu do zdi. Z vozu vystoupil naštěstí bez zranění, ale NHL Racing má teď před sebou nejednoduchý úkol připravit vůz pro páteční trénink na sobotní závod. Ne že by špičkoví technici od NHL nedokázali za tu dobu vůz kompletně třikrát či čtyřikrát rozložit a zase složit. Problém je, že není z čeho.

p.
 Jezdec  Tým
Čas
1.
 M.Roth  Roth Racing
25.1203
2.
 J.Howard  Roth Racing
25.2565
3.
 O.Servia  KVR Technology
25.4358
4.
 E.Bernoldi  Conquest Racing
25.4472
5.
 W.Power  KVR Technology
25.4839
6.
 G.Rahal  Newman/Haas/Lanigan Racing
25.4918
7.
 J.Wilson  Newman/Haas/Lanigan Racing
25.4929
8.
 F.Perera  Conquest Racing
25.5560
9.
 E.Viso  HVM Racing
25.5682
10.
 B.Junqueira  Dale Coyne Racing
25.6231
11.
 M.Moraes  Dale Coyne Racing
25.8416

Všechny časy neoficiální