Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Testy na Homesteadu dnes zahájí sezónu IndyCar Series

Testy na Homesteadu dnes zahájí sezónu IndyCar Series

A chybět nebude zřejmě ani Justin Wilson a Bruno Junqueira

Dnešní a zítřejší testovací jízdy na oválu Miami-Homestead Speedway zahájí letošní sezónu Indycar Series. Zatímco v předchozích letech brala většina týmů testy na Homesteadu rovněž jako přípravu k prvnímu závodu sezóny, který se tradičně konal právě na tomto oválu, letos se série na Homestead vrátí až v samém závěru.

Týmy čekají dva dny testů, kdy bude dráha otevřena pro vozy ICS vždy od 16:00 do 22:00 místního času a bude tedy možné testovat i v podmínkách jízdy za umělého osvětlení. Již včera dostali možnost seznámit se s jízdou na oválu čtyři letošní nováčci série včetně Roberta Doornbose.

"Jízda po oválu je v každém případě něco zcela jiného, než jsem očekával," uvedl po testu Doornbos. "Připadal jsem si jako prvňáček při své prvním dnu ve škole. V jednu chvilku, během prvních pěti kol, jsem si říkal - Roberte, kam jsi se to jen dostal. Ale pak to začala být docela zábava a do postele jsem šel s úsměvem na rtech. Touha po rychlosti na oválu už se do mne dostala a chtěl jsem jet rychleji a rychleji. Zatím ale vůbec nevím co čekat, až bude trať plná vozů, se všemi problémy se zkrátka budu muset vyrovnávat tak, jak přijdou."

Kromě Doornbose se na oválu objevili i Mike Conway ve voze týmu Dreyer & Reinbold, Stanton Barret v kokpitu Dallary týmu 3G a Raphael Matos, který bude letos závodit s vozem týmu Luczo Dragon Racing.

Zatímco pro Scotta Dixona, Tony Kanaana, Danicu Patrick, Marca Andrettiho, Hideki Mutoha, Ryana Briscoe, Grahama Rahala, E.J.Visa, Jaime Camaru a Eda Carpentera se bude jednat o návrat do známých monopostů týmů, se kterými absolvovali loňskou sezónu, pro řadu dalších pilotů budou testy i výtanou příležitostí sehrát se s členy stájí, za které budou letos nově startovat.

Dan Wheldon nastupuje u Panther Racing, Vitor Meira u A.J.Foyta, Will Power u Rogera Penskeho a Mario Moraes u KV Racing. Stáj N/H/L Racing již včera oficiálně oznámila, že na Homesteadu bude testovat pro tým i Milka Duno. Jako obvykle zůstává tajemno u Dale Coyna, ale podle zákulisních zpráv k testům za DCR nastoupí Justin Wilson a Bruno Junqueira. Navíc se podle všeho zdá, že letos je Coyne s takovou sestavou pilotů ochoten více investovat. Dokázal to již i tím, že najal špičkového závodního inženýra Billa Pappase.