Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

US F1 se horečně připravuje na příští sezónu

US F1 se horečně připravuje na příští sezónu

Práce probíhají podle plánu, první vůz by měl vyjet v říjnu.

Šéf nového týmu US F1 Peter Windsor řekl, že se stáj pilně připravuje na svůj vstup do formule 1, který ji čeká už v příštím roce. A práce zatím probíhají v rámci plánu.

V těchto dnech je zařizována továrna týmu v Charlotte. Ta původně sloužila k přípravě vozů pro NASCAR, takže je potřeba významně změnit její strukturu a nainstalovat nové vybavení. Tým proto neztrácí čas. První vůz by odtud měl podle předpokladů vyjet v říjnu.

"Jsme v původní budově Joe Gibbs (Racing) a když jsme se nastěhovali, byla to stále budova pro stavbu vozů NASCAR.

Zbořili jsme spoustu stěn a nyní akorát instalujeme nové stroje. Máme tým inženýrů a designérů, kteří pracují na voze a naštěstí jsme v éře, kdy mohou prostě svoji práci odvádět ve dvou či třech kancelářích za využití velice sofistikované technologie CFD, o tom dnešní vývoj a inženýrství formule 1 je.

Vůbec neztrácíme čas, abych pravdu řekl. Začneme vyrábět vůz v příštích několika měsících. Design je vcelku hotový, ale nikdy se neříká, že je to kompletně hotové."

Tým podle Windsora také stále ještě hledá jezdce, prioritou je samozřejmě mít v ryze americkém týmu americké jezdce, národnostní otázka je proto na prvním místě.

"Musíme se snažit, abychom měli ve vozech Američany. To byl vždycky náš cíl a stále to je náš cíl.

Jsou zde velice dobří američtí jezdci. Popravdě, kvůli formuli 1 a americkému motorsportu je škoda, že někteří z těch skvělých mladých Američanů s talentem pro formulové vozy nejsou více vychováváni a nedostávají lepší příležitosti. Kdyby závodili ve formuli Renault, formuli 3, GP2, byli bychom nyní v jiné situaci."

Windsor také opět popřel spekulace o příchodu Danicy Patrick do formule 1. Nehledě na to, že ona sama o formuli 1 nejeví zájem, by prý pro tým byla příliš zvučným jménem.

"Spousta lidí nám říká, 'Máte zájem o Danicu?', a mou odpovědí je, že Danica je pro nás při vší úctě příliš velké sousto.

Pravděpodobně půjde do NASCAR, pravděpodobně se jí tam bude velice dařit a pravděpodobně tam zbohatne. Jezdit formuli 1 je pro ni v této fázi její kariéry obrovský závazek a její ambice by byly velmi vysoko.

My nebudeme v prvním roce bojovat o mistrovský titul. Pro nás bude velice důležitá spolehlivost a ovladatelnost vozu a už jen navrhnout a zkonstruovat auto, zatímco nová parta lidí bude spolupracovat jako tým."