Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Start velké ceny v Abú Dhabí posunut na pátou hodinu

Start velké ceny v Abú Dhabí posunut na pátou hodinu

A efekt? Během závodu padne na okruh Yas Marina tma.

Organizátoři Velké ceny Abú Dhabí potvrdili, že letošní závěrečný závod sezóny začne v pět hodin odpoledne, tedy o dvě hodiny později, než bylo původně plánováno.

Ptáte se proč? Je totiž spočítáno, že v den závodu by mělo v 17:43 hodin zapadnou slunce a formule 1 tak poté, co si loni v Singapuru odbyla premiéru pod umělým osvětlením, tentokrát zažije něco ještě bláznivějšího. Startovat se bude za šera a cíl se odehraje v noci.

Výkonný ředitel supermoderního okruhu Yas Marina, Richard Cregan, řekl: "Okruh Yas Marina byl od začátku budován tak, aby hostit denní i noční podniky.

"Historicky první závod formule 1 za přelomu dne a noci nabízí jedinečnou příležitost ukázat zabudovanou flexibilitu okruhu a dobové zázemí. Vždy bylo naším zájmem ukázat světu tuto pozoruhodnou destinaci a toto rozhodnutí tuto příležitost zkrátka nabízí.

Je to to nejlepší z obou světů, diváci na tribunách i u televize uvidí úžasnou architekturu nejnovějšího okruhu světa v odpoledním světle a pak poznají, jak to vypadá v noci. Doufáme, že každý bude tím, co zažije a uvidí, ohromen."

Po celou dobu trvání velké ceny bude zapnuto umělé osvětlení, aby se zamezilo jakýmkoliv problémům při západu slunce.