Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton spouští akademii pro testy mladých pilotů

Hamilton spouští akademii pro testy mladých pilotů

Ta bude umožňovat jezdcům pilotovat rok staré vozy F1.

Anthony Hamilton má v plánu provozovat flotilu rok starých vozů formule 1 ve snaze pomoci mladým jezdcům získat potřebné zkušenosti, aniž by byli omezováni zákazem testování.

Otec mistra světa formule 1 Lewise Hamiltona má v úmyslu pronajímat si od týmů rok staré vozy, včetně vybavení a personálu, a provozovat je nezávisle v programu nazvaném GP Prep Drivers Academy (Akademie pro přípravu jezdců).

Již se mu podařilo dosáhnout dohody s McLarenem o dodávce dvou vozů a je v pokročilých jednáních s dalšími týmy.

Hamilton řekl, že záměrem je dát mladým jezdcům, kteří by jinak ve formuli 1 šanci nedostali, přiležitost pro test vozů formule 1, aby mohli ukázat svůj potenciál.

"Pokud se podíváte na náš sport, jezdci mají vlastě velké štěstí, že se dostali do formule 1, jelikož tu neexistuje žádná uspořádaná karierní cesta," řekl Hamilton Autosportu.

"Jsou tu lidi, kteří se do ní ani nepodívají. Záměrem programu GP Prep je poskytnout mladým jezdcům příležitost, aby si jich někdo všiml."

Náklady na program teprve budou stanoveny, očekává se však, že jeden den testování by měl vyjít přibližně na tolik jako závodní víkend formulového týmu nižší série.

Dokončují se i smlouvy s okruhy, předpokládá se však, že většina z těchto testů by se měla odehrávat ve Velké Británii. Program by měl být spuštěn v březnu.