Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Čandhok projel vůz Formule 1 na novém korejském okruhu

Čandhok projel vůz Formule 1 na novém korejském okruhu

Ten sice ještě není dokončen, Ind ale věří, že se závod pojede.

Pochybnosti o tom, že trať pro letošní Velkou cenu Koreje konající se 24. října nebude dokončena včas, byly významně sníženy, když dnes Karun Čandhok ve voze Red Bullu nový okruh vyzkoušel.

Ind, který stále smluvně patří k týmu HRT, byl zapůjčen Red Bullu pro dnešní demonstrační jízdu, neboť jeho jezdci se jí zhostit nemohli, objel na okruhu 14 kol.

Čandhok pak médiím sdělil, že sám věří, že okruh bude dostaven včas, přestože jeho stavba ještě není dokončená.

"Když se dívám na zázemí, garáže a týmové budovy vypadají téměř hotově a jsou velké," řekl Chandhok. "Myslím, že týmy budou muset dovézt tak o 30 procent více nábytku, aby je zaplnily! Také tribuny se zdají být celkem dokončené.

Trať samotná potřebuje ještě trochu víc práce na asfaltu a obrubnících, ale pořadatelé si myslí, že to zvládnou ve svém časovém limitu a věří, že okruh bude včas hotov. A místo je to hezké, máme tu vyhlídku na moře."

Čandhok byl nadšený také z profilu okruhu, přičemž věří, že se na něm bude dobře předjíždět.

"Profil je opravdu zajímavý," řekl. "Trať obsahuje mix zatáček a já myslím, že v prvním sektoru uvidíme spoustu předjíždění, dlouhé rovinky tam vedou do pomalých vlásenek.

Rovinka za prvními dvěma zatáčkami je opravdu dlouhá, takže bychom tam mohli vidět vozy vyvážet se za sebou, jako v Šanghaji.

Od sedmé zatáčky následuje rychlá sekce plynulých zatáček až zpátky na startovní čáru, takže bych řekl, že kluci od Red Bullu budou mít rádi druhý a třetí sektor. Je to zajímavý profil."

Na demonstrační jízdu Karuna Čandhoka se podle Red Bullu přišlo podívat okolo čtyř tisíc diváků, kteří pak mohli shlédnout také jízdy Formule BMW a místních cestovních vozů.

"Rozhodně tu vládne určité nadšení z Formule 1," dodal Čandhok. "Dnes je tu spousta lidí, přestože tato událost nebyla příliš uveřejňována, a je tu spousta médií, což dokazuje ten zájem.

Pořadatelé tvrdí, že už prodali velké množství lístků, takže by to měl být dobrý závod."