Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Barrichelo doufá, že zopakuje loňský výkon

Barrichelo doufá, že zopakuje loňský výkon

"Je to dobré, ovšem úplně spokojený nejsem."

Na pozadí větrného a deštivého počasí, tolik typického pro Silverstone, se včera večer ve Scuderia Ferrari Marlboro motorhome setkal Rubens Barrichello s novináři. Média okamžitě chtěla vědět, zda-li může zopakovat svůj výkon z loňského roku, kdy Britskou GP vyhrál.
 
"Doufám v to. Už jen proto, že toto místo opravdu miluji a vždy se mi tu daří," prohlásil. "Od doby co jsem přestoupil k Ferrari, bojuji pravidelně o pole position a kromě roku 2001 se mi daří. Najel jsem zde spoustu kol, které se datují až do mých začátků, kdy jsem žil v Anglii a závodil ve Formuli 3."
 
Barrichello pokračoval předkládáním dalších důvodů k optimismu pro tento víkend. "Před měsícem jsem zde absolvoval úspěšné testy, během kterých jsme dosáhli velkého pokroku. Poté jsme byli úspěšní a já doufám, že to nyní neskončí."
 
Na otázku, jak by shrnul své působení v současné sezóně, odpověděl: "Je to dobré, ovšem úplně spokojený nejsem. Myslím, že jsem mohl ve dvou možná i více velkých cenách vyhrát. Stěžovat si ale nemůžu, protože už teď mám více bodů než v minulém ročníku. Letošní F2004 je fantastické. Sice má menší ´okno´ pro zněny nastavení, ale je to rychlejší auto než to loňské."
 
Počasí je v Silverstone vždy nepředvídatelné, z toho ovšem Barrichello žádné obavy nemá. "Už jsem zde zažil proměnlivé počasí a rád jezdím v dešti, pokud to není tak špatné, že je ovlivněna viditelnost. Nestabilní auto a jízda s nižší přilnavostí jsou zábavné."
 
Text: Vojta Houska