Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Prokletím Williamsu jsou platící jezdci

Prokletím Williamsu jsou platící jezdci

Barrichello: Nezkušení mladíci svedou tým na scestí

Rubens Barichello má o příčinách hlubokého úpadku Williamsu jasno.

Bohužel v něm v minulých letech šlo jenom o peníze,“ svěřil se v podcastu Rusty´s Garage muž, který v roce 2011 v tradiční britské stáji končil svoji bohatou kariéru ve F1 (nepříliš slavně, když vybojoval jen čtyři body). „Jestliže nějaký uchazeč o volant zabezpečil finance, všichni to považovali za terno, protože to umožnilo další existenci. Jenže to bylo úplně špatně.

Barrichello měl zjevně na mysli svého někdejšího kolegu Pastora Maldonada, za nímž stály venezuelské ropné miliony, nebo Bruna Sennu, jenž nouzí také rozhodně netrpěl. Tento trend pokračoval i v dalších letech, s výjimkou krátké periody, kdy do kokpitů usedali Felipe Massa a Valtteri Bottas. 

Ve Williamsu strávil Barrichello svoje poslední roky ve F1. Foto: Williams

Brazilec chová stejné mínění i o čerstvé posile Nicholasi Latifim. Navíc vidí další nebezpečí. „Dva mladí jezdci mohou být docela rychlí, jenže kvůli redukci testů jim chybějí zkušenosti. Všechno se proto řídí jen podle údajů z telemetrie. Ovšem v nich se nenajde odpověď na všechno,“ upozornil. „Málo ostřílení piloti třeba shodně dojdou k názoru, že auto je pomalé. Může tak vypadat, jenže ve skutečnosti je lepší než jeho předchůdce. Takový soud snadno svede tým na scestí.

Zdroj: FORMULE.cz