Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Williams už měl mít daleko více bodů, říká Barrichello

Williams už měl mít daleko více bodů, říká Barrichello

Brazilec vidí problém v nezkušenosti jezdců týmu.

Rubens Barrichello je přesvědčen o tom, že by tým Williams měl mít při své letošní konkurenceschopnosti na svém kontě daleko více bodů, než dosud získal. Problém přitom vidí v nezkušenosti jeho jezdců.

Brazilec byl do loňského roku pilotem stáje z Grove, musel však uvolnit cestu krajanu Brunu Sennovi. Ten spolu s týmovým kolegou Pastorem Maldonadem zatím letos nasbírali 54 bodů, se kterými Williamsu patří osmé místo průběžného pořadí Poháru konstruktérů.

V rozhovoru pro Radio Jovem Pan Barrichello sdělil, že tým doplácí na nezkušenost svých jezdců a vzhledem ke své letošní technice by měl mít na kontě již minimálně dvojnásobek svých aktuálních bodů.

"Pravdou je, že se vůz ukazuje být velice konkurenceschopný," řekl Barrichello. "(U Williamsu) odvedli dobrou práci a posunuli ho na roštu o spoustu míst vpřed (ve srovnání s neúspěšným rokem 2011).

A je to škoda, protože jsem přesvědčen, že by měli mít alespoň dvojnásobek bodů, které ve skutečnosti mají.

Tohle je samozřejmě důsledkem nezkušenosti jezdců, kteří jsou rychlí, ale nevědí, jak využívat šance, které jim vybavení, jež mají ve svých rukou, poskytuje."

Na otázku, zda by tým udělal lépe, kdyby si jej ponechal i pro letošní sezónu, Barrichello odpověděl: "Taková myšlenka nemůže existovat, protože já to auto neřídím a nemohu přemýšlet o tom, co by tam se mnou bylo, nebo nebylo."