Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

"Mám vše, co pro Formuli 1 potřebuji," říká Barrichello

"Mám vše, co pro Formuli 1 potřebuji," říká Barrichello

Brazilec byl ujištěn, že nepůjde do zimy bez rozhodnutí o angažmá.

Rubens Barrichello říká, že byl ujištěn, že nebude odcházet na zimní přestávku bez informace o tom, zda bude v příštím roce závodit pro Williams, či nikoliv.

Brazilec stále doufá, že se mu podaří zajistit si u týmu místo také pro sezónu 2012, stáj z Grove však s oznámením své jezdecké dvojice pro příští rok nespěchá.

Barrichello ujišťuje, že má všechno potřebné pro to, aby ve Formuli 1 mohl vstoupit i do své dvacáté sezóny, Williams mu přitom sdělil, že se o svém setrvání u týmu dozví do Velké ceny Brazílie.

"Doufám, že před Brazílií budeme vědět," řekl Barrichello. "Fanoušci to potřebují vědět. Od Williamsu mi sdělili, že by se rádi rozhodli před Brazílií, takže doufám, že aspoň tohle je pozitivní. Rád bych, aby se tak stalo."

Barrichello přiznal, že jednou z jeho možností je přestup k Renaultu, pokud francouzský tým znovu nespojí své síly s Robertem Kubicou. Brazilec však tvrdí, že pokud nedostane nabídku od konkurenceschopného týmu, ve Formuli 1 nezůstane.

"Samozřejmě. Myslím, že jsou tu dvě nebo tři možnosti, které jsou docela dobré. Ve Formuli 1 bych nezávodil pro nic, je proto, abych mohl říct, jo, teď mám za sebou 20 let závodění, i když jsem nejel s konkurenceschopným vozem.

O to tu nejde. Týmy, se kterými jednám, mají kvality na to postavit dobré auto a dosahovat dobrých výsledků.

Pokud mi můj osud řekne, že být ve Formuli 1 už není pro mě, pak (budu odcházet s vědomím, že) mám za sebou nádherných 19 let. Pokusím se něco vymyslet a uvidím, zda po mně budou chtít, abych řídil autíčka v Disneyworldu!

Zažil jsem tu nádherné roky. Vše, co chci říct, je, že sem patřím a nikdy jsem nebyl tak rychlý jako právě teď a chci v příštím roce závodit. Pokud to ale osud otočí tak, že už to nebude pro mě, pak budu doma."