Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Williams bude v příštím roce silnější, věří Barrichello

Williams bude v příštím roce silnější, věří Barrichello

Tým zažívá jednu z nejhorších sezón v historii.

Rubens Barrichello je přesvědčen, že Williams bude v roce 2012 díky novému technickému týmu v mnohem lepší formě.

Bývalý technický ředitel Sam Michael již nyní působí u McLarenu. Náhradou ve Williamsu mu budou Mark Gillan a Mike Coughlan.

Tým letos zažívá nejhorší rok v historii, když získal doposud jen pět bodů a je na devátém místě v Poháru konstruktérů. Za ním už je jen trojice nových týmů Lotus, Virgin a HRT. Barrichello si ovšem myslí, že změny a návrat k motorům Renaultu by mohly v příštím roce dostat Williams zpátky nahoru.

"Motor, struktura, nové myšlení, motivace, všechno může být v příštím roce velkým krokem," řekl. "Věřím v to. Nevím, jestli to bude vítězné auto, bude to ale mnohem lepší vůz."

Brazilec, nad jehož působením v týmu v příští sezóně se vznášejí otazníky, řekl, že tým v době restrukturalizace v polovině sezóny postrádal vedení.

"Problém v letošní sezóně byl od chvíle, kdy tým opustili lidé do momentu, než další přišli a v těchto třech čtyřech měsících nikdo tým nevedl," řekl Barrichello.

"V tuto chvíli se lidé začleňují docela dobře, udělali vše, co mohli, aby zlepšili tento vůz, který je velmi špatný, takže vkládají všechnu svoji snahu do nového."