Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Rubens Barrichello se téměř vrátil do F1

Rubens Barrichello se téměř vrátil do F1

Veterán se měl rozloučit v monopostu Caterhamu.

Rubensu Barrichellovi je dosud líto, že se nemohl s Formulí 1 pořádně rozloučit. Brazilec končil svou kariéru ve Williamsu, ale až do konce roku 2011 si nebyl jistý, jestli ho tým z Grove nechá závodit i další rok. Williams se nakonec rozhodl zkušeného jezdce nahradit jeho krajanem Brunem Sennou a Barrichello tak z F1 nedobrovolně odešel do americké série Indycar. Brazilec má již 42 let, ale závodnickou přilbu stále ještě nepověsil na hřebík, závodí v domácí sérii Stock Car Brasil.

Fox Sports dnes přinesl informaci, že zkušený brazilský závodník se měl letos do kokpitu F1 vrátit, i když jen na 3 závody, aby se důstojně rozloučil. Příležitost mu chtěl dát Caterham, který se po Velké ceně Ruska a kauze s prasklým zavěšením rozhádal s Kamujim Kobajašim. Bývalý jezdec Jordanu, Stewaru, Ferrari, Hondy a Williamsu měl tedy zaujmout Japoncovo místo, díky čemuž by se ještě jednou postavil na start Velké ceny Brazílie a naposled zamával svým fanouškům.

"V posledních třech závodech by jezdil Barrichello," prozradil zdroj z Leafieldu. "Měli jsme již dohodu se sponzory a vše bylo na dobré cestě. Bylo by to skvělé pro celou Formuli 1."

Caterham však týden před odjezdem do USA dostihly finanční problémy a kontrolu nad jeho mateřskou společností probral správce, který týmu nedovolil opustit fabriku a vycestovat za Atlantický oceán.

Barrichello je držitelem rekordu v počtu startů do velkých cen. Zúčastnil se 322 závodů, což je jeden z mála rekordů, které nedokázal překonat ani Michael Schumacher. Ze současných jezdců má nejvíce startů Jenson Button, který jich má na kontě již 264.