Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Barrichello věří v setrvání ve F1, v Brazílii se loučít nehodlá

Barrichello věří v setrvání ve F1, v Brazílii se loučít nehodlá

Brazilec zatím nemá jisté místo pro příští rok a mohl by udejít z F1.

Rubens Barrichello prohlásil, že nadcházející Velkou cenu Brazílie nebude brát jako závod loučení s F1.

Zatím to vypadá, že Brazilec nebude v příští sezóně hájit barvy Williamsu. Po 326 závodech v královně motorsportu mu navíc hrozí, že pokud nenajde pro příští rok místo jinde, bude pro něj domácí závod posledním ve Formuli 1. Brazilec je ovšem přesvědčen o opaku.

"Jsem pozitivní," řekl. "Nebudu se s lidmi loučit."

Ačkoliv se v letošní sezóně Williams trápí a Barrichello dojel pouze dvakrát na bodech, věří, že výkon, jaký předvedl v Abú Zabí, kdy se z poslední pozice propracoval na 12. místo, ukazuje, že v něm stále je rychlost a motivace.

"Skoro si zasloužím tu být," řekl. "Nedělám to kvůli penězům, nedělám to kvůli další sezóně ve F1, chci to dělat, protože jsem konkurenceschopný a zasloužím si tu být. Po dvaceti letech (ve F1) a ve 40 letech tu chci být a tvrdě pracuji na tom, aby tomu tak bylo."

V současné době se cítí pozitivnější ohledně svých vyhlídek, než na konci roku 2008, kdy nebylo jisté, zda si jej Honda ponechá, nebo angažuje mladého Bruna Sennu. Honda ovšem odešla z Formule 1, tým byl přejmenován na Brawn a Barrichello následně zažil jednu ze svých nejlepších sezón.

"To byla horší situace," řekl Barrichello ohledně událostí na konci roku 2008," takže jsem rád, že tu ještě jednou jsem a zkusím tu být i v roce 2012."