Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ferrari představilo svůj vůz pro sezónu 2011

Ferrari představilo svůj vůz pro sezónu 2011

V Maranellu se dnes veřejnosti ukázal nový F150.

Ferrari dnes jako první tým představilo svůj vůz pro sezónu 2011. V sídle týmu v Maranellu se světu poprvé ukázal letošní model, který nese označení F150.

Italský tým má pro letošní ročník jasný cíl, vyhrát oba dva tituly, tedy jak mezi jezdci, tak mezi týmy, a dát tak zapomenout na nepovedené finále loňské sezóny, kdy v posledním závodě v Abú Zabí po taktické chybě o titul přišel.

Šéf týmu Stefano Domenicali si je dobře vědom faktu, že Ferrari loni hodně ztratilo slabším úvodem sezóny. Letošní F150 tak představuje agresivní design, který má týmu umožnit být konkurenceschopný hned od samotného začátku.

Domenicali minulý měsíc na toto téma médiím sdělil: "Naše cíle pro rok 2011 jsou jasné, míříme k zisku obou titulů, konstruktérského i jezdeckého titulu, to musí být cílem našeho týmu.

A taková jsou také očekávání, být schopný mít konkurenceschopné auto hned od začátku, spolehlivé auto, silné auto a musím říct, že takhle jsme to viděli loni.

Pokud nejste perfektní v tak vyrovnaném prostředí, s protivníky, kteří jsou se svými týmy tak silní, což se několikrát také proměnilo, pak je obtížné zvítězit."

Ačkoliv je dnešní ráno v Maranellu zahalené mlhou, tým doufá, že odpoledne bude Fernando Alonso vyjet na testovací okruh Ferrari ve Fioranu a absolvovat nějaké jízdy určené k natáčení propagačních materiálů.

Ještě před začátkem předsezónních testů ve Valencii má pak další jízdy absolvovat také Felipe Massa.