Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mercedes zveřejnil první obrázek svého W02

Mercedes zveřejnil první obrázek svého W02

Německý tým chce zpět do boje o příčky nejvyšší.

Mercedes zveřejnil první obrázek svého monopostu pro letošní sezónu Formule 1 - MGP W02. Oficiální představení proběhne v úterý ve Valencii, krátce před začátkem předsezónních testů.

Německý tým je jedním z těch, který se rozhodl uspořádat prezentaci letošního vozu ve skromnějším duchu, tedy až na okruhu. Jako ochutnávku však do světa vypustil počítačově generovaný snímek nového modelu.

Z obrázku je patrné, že nový monopost má, podobně jako již představené Ferrari, vysoký nos a výrazněji zakřivené bočnice. Úprav se dočkala také barevná kombinace, přibylo totiž zelené, značící titulárního sponzora týmu, společnost Petronas. Obrázek také naznačuje, že loni matná šedá by se letos mohla proměnit v lesklejší stříbrnou.

Mercedes loni zaznamenal nepříliš úspěšnou sezónu, když se musel vypořádat s velkou reorganizací a rychlým vývojem, způsobeným skutečností, že tým v roce 2009 až do konce sezóny bojoval o titul a nemohl se plně zaměřit na sezónu 2010.

Pro letošní sezónu však byla zvolena opačná strategie, stáj už v polovině loňského roku přestala svůj W01 výrazněji vyvíjet a své síly přesměrovala k letošnímu W02, který již na první pohled vypadá mnohem agresivněji.

Loňské výkony, které podle mnohých zůstaly za očekáváním, by tak letos mohly výrazně posílit. Tým by se rád vrátil do boje o příčky nejvyšší, v čemž mu bude pomáhat nezměněná jezdecká dvojice - Michael Schumacher a Nico Rosberg.