Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Coulthard komentuje vyhlídky McLarenu

Coulthard komentuje vyhlídky McLarenu

DC:"Nemohu slíbit, že se zlepšíme tak, abychom bojovali na špici."

Dnešní Grand Prix Austrálie nám jasně ukázala dvě strany jedné mince. Snad nejlépe to lze ilustrovat na příkladu Ferrari a McLarenu. Italská stáj zářila po celý víkend a oslnivou formu si přinesla i do závodu. McLaren byl, diplomaticky řečeno, nevýrazný po celý víkend a ve vlastním závodě tento dojem rozhodně nevylepšil.
 
Pro všechny příznivce McLarenu byla GP Austrálie obrovským zklamáním, poté co Kimi Räikkönen odstavil svůj monopost již v desátém kole kvůli technickým problémům. David Coulthard dojel na osmém místě s hrozivou ztrátou jednoho kola na vítěze.
 
David Coulthard bezprostředně po závodě odmítl příslib lepších výsledků a nechal tak zástupy fanoušků na pochybách. McLaren, do kterého byly mnohými vkládány velké naděje, se v Melbourne evidentně trápil. Pokud si dáme do souvislostí to, co jsme mohli vidět během tohoto víkendu a současná i dřívější prohlášení jezdců, musíme se logicky ptát, co se ve stáji z Wokingu děje.
 
Skotský pilot tyto a podobné otázky rozhodně nerozptýlil, když nechtěl ujistit příznivce McLarenu o tom, že lze letos očekávat zlepšení, které by McLaren posunulo do pozice, kdy by opět bojoval o přední příčky.
 
Coulthard uvedl: "Celý víkend nelze hodnotit jinak než jako zklamání. Měli jsme možnost prvního srovnání, jak na tom skutečně jsme a nedopadli jsme dobře. Musíme se zlepšit a nikoliv začít rozebírat naše problémy. Příští týden budeme testovat a do Malajsie přivezeme nějaká aerodynamická vylepšení. Určitě se letos zlepšíme. Nemohu však fanouškům McLarenu slíbit, že to bude dost na to, abychom se dostali do čela."
 
Ferrari s pneumatikami Bridgestone zaskočilo tábor Michelinu. Stáj z Maranella totiž pravidelně zajížděla časy o sekundu lepší. Není proto velkým překvapením, že první monopost s pneumatikami Michelin, Renault pilotovaný Fernandem Alonsem, dojel třetí se ztrátou 34.612 sekundy.
 
Pro mnohé bylo to, co dnes předvedlo Ferrari, překvapením. To však neplatí o Coulthardovi. Po tom, co Ferrari předvedlo během testů v Imole, David něco podobného očekával. Skot však jedním dechem dodává, že to nebude trvat věčně.
 
"Od Ferrari to bylo poměrně působivé představení. Na jejich formu jsem však již upozorňoval. Nedokáží být takto dobří v každém závodě, ale do sezóny vstoupili impzantně