Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ferrari ukázalo světu své F2012

Ferrari ukázalo světu své F2012

Stáj z Maranella chce být vážným kandidátem v boji o titul.

Ferrari dnes prostřednictvím svých internetových stránek představilo veřejnosti své F2012, monopost, se kterým chce být v letošní sezóně Formule 1 vážným aspirantem na oba mistrovské tituly.

Italská stáj sice musela kvůli sněhu zrušit slavnostní ceremoniál spojený s představením svého vozu a stejně tak ani nemohla s novým vozem vyrazit na okruh Fiorano k prvním jízdám, přesto však veřejnosti své F2012 ukázala alespoň prostřednictvím internetu.

Nový vůz na první pohled splňuje sliby technického týmu Ferrari pod vedením Pata Frye o tom, že se má jednat o velice agresivní design.

Snad nejvíce pozornost opět upoutá nos vozu, který musel být kvůli novým technickým regulím snížen. Jeho napojení na monokok vozu je přitom netradičně řešeno výrazným "schodem" nad zavěšením předních kol.

Agresivně pak vůz vypadá také v zadní části, kde zaujmou složitě tvarované bočnice spolu s dvojitým vstupem pro sání vzduchu na krytu motoru.

Kvůli sněhem ovlivněnému programu zatím není jasné, zda Ferrari před prvními oficiálními testy stihne svůj nový vůz nanečisto vyzkoušet.