Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Enge s von Thurn und Taxisem míří do belgického Zolderu

Enge s von Thurn und Taxisem míří do belgického Zolderu

Liberecký rodák má bohaté zkušenosti s tímto okruhem.

Druhým podnikem pokračuje o nadcházejícím víkendu šampionát FIA GT1 World na belgickém okruhu Zolder. Na zdejším technickém okruhu nebude chybět posádka týmu Reiter Engineering ve složení Tomáš Enge - Albert von Thurn und Taxis.

Třetí ročník Mistrovství světa GT1 odstartoval před čtrnácti dny ve francouzském Nogaru. V dobrém světle se zde představila nová posádka Tomáš Enge - Albert von Thurn und Taxis, když kvalifikační závod dokončila na třetím místě a hlavní jízdu na pozici osmé. „Z mého pohledu to byl dobrý začátek. Bodovali jsme v obou jízdách a dobře nastavili vůz, který byl od pátku rychlý. Sžil jsem se nejen s týmovým kolegou ale také s celým týmem,“ uvedl zpětně Tomáš Enge.

Nyní čeká na českého jezdce speciální okruh. Tomáš Enge v roce 1995, kdy přestupoval z cestovních vozů do formulí, zde strávil celou zimní přípravu, když zde každý týden testoval. Navíc dvě třetí místa z loňského podniku dávají česko-německé dvojici dobré vyhlídky. „Belgický okruh mám rád. Strávil jsem zde v začátcích mé kariéry hodně času. Je to místy hodně úzké a bariéry tu jsou blízko, ale jinak technický a náročný okruh. Po úvodním podniku víme, že auto není špatné, tak doufám v dobrý výsledek,“ řekl k belgickému podniku Tomáš Enge.

Závodní víkend startuje v pátek 20. dubna volnými tréninky. V sobotu je na programu kvalifikace (9:05 hod) a kvalifikační závod (13:45 hod). Neděle se pak nese ve znamení hlavního závodu, který startuje 16:15 hod.

Závody šampionátu FIA GT1 World Championship můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách televizní stanice SPORT 5. V sobotu 21. dubna od 13:35 hod kvalifikační závod, v neděli 22. dubna pak hlavní závod od 15:30 hod.

Live Timing naleznete ZDE