Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Smůla provázela Petra Fulína při posledním podniku ETCC 2012

Smůla provázela Petra Fulína při posledním podniku ETCC 2012

V konečném hodnocení sezóny nakonec obsadil třetí místo.

O pouhý jeden bod uniklo Petru Fulínovi druhé místo v konečném pořadí ETCC 2012. Souboj o titul byl už před závodním víkendem spíše teoretickou záležitostí, když Fernando Monje se SEATem Leon TDI byl pro českého pilota díky technickým předpisům nedostižný.

Smůla se začala BMW 320si lepit na kola už v kvalifikaci. Vadný alternátor způsobil, že nefungoval posilovač řízení, ale především palivové čerpadlo nedávalo dostatečný tlak. Petr tak dosáhl jen na šesté místo. V první závodě měl před sebou přímého soupeře v souboji o druhé místo konečného pořadí, Švýcara Petera Rikliho. Ještě v prvním kole jej Petr předjel a dojel si pro druhé místo v kategorii S2000. Krátce po startu druhého závodu se Peter Rikli srazil se svým týmovým kolegou Christianem Fischerem a Petrovi stačilo závod dojet do cíle. Technika byla ovšem proti. V pátém kole se z pod kapoty BMW 320si vyvalil kouř a Petr byl nucen ze závodu odstoupit. Tento moment byl o to trpčí, že Petr byl v tu chvíli druhý. Druhé místo v konečném hodnocení ETCC 2012 tak Petru Fulínovi uteklo o jediný bod.

Petr FULÍN
„Musím říct, že mne nakonec ten neúspěšný atak na druhé místo ani tolik nemrzí. Samozřejmě, že mi ve chvíli, kdy auto přestalo jet, proběhl hlavou nepovedený víkend v Monze nebo námi nezaviněná penalizace na Slovakiaringu. Kdyby tam komisaři potřebný papír dostali včas, zůstal by mi bod za kvalifikaci a vše teď vypadalo jinak. Vážím si ale toho, jak jsme se v šampionátu prezentovali, jaké se nám dařilo zajíždět časy na jednotlivých tratích ve srovnání s časy WTCC atd. Z tohoto pohledu jsem se sezónou spokojen a myslím, že se nemáme za co stydět. Velký dík patří nejen partnerům, díky kterým jsme mohli v ETCC 2012 startovat, ale i mechanikům a celému týmu, který se v průběhu sezóny stále více sehrával a nakonec fungoval velice dobře. Dokázali jsme si, že výkonnost na WTCC máme, uvidíme, jak se nám do konce roku podaří vyřešit otázku financí, abychom případě příští rok mohli postoupit o stupínek výš.“

Konečné pořadí ETCC 2012
1. Fernando MONJE           73 bodů
2. Peter RIKLI                   44
3. Petr FULÍN                    43
4. Igor SKUZ                     35
5. Aytac BITER                  25