Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Šampionem ESET iSeries se stal Záruba

Šampionem ESET iSeries se stal Záruba

Fulína porazil o sedm bodů

V neděli se uskutečnilo finálové klání pětidílného e-sportového seriálu ESET V4 Cupu, nesoucího název ESET iSeries. Dějištěm posledních dvou závodů byl ve virtuální realitě Automotodrom Brno.

Před začátkem tohoto klání byli zapojeni do bitvy o celkové prvenství čtyři závodníci. V nejlepší pozici se nacházel Josef Záruba. Pilot stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra figuroval na první příčce s náskokem 34 bodů na druhého Petra Fulína (Fullinrace Academy). Třetí Bartlomiej Mirecki (BM Racing Team) zaostával za vedoucím mužem průběžného pořadí o 38 bodů a ztráta čtvrtého Pavla Gellnera (Vekra Racing Team) činila 40 bodů.

Z hlediska průběžného pořadí na tom byl sice Záruba nejlépe, v brněnské kvalifikaci se ale umístil z kandidátů na titul nejhůře. Zajel pátý čas. Nejrychlejší byl Mirecki, který tak ovládl čtvrtou z pěti kvalifikací. Druhou příčku obsadil Petr Fulín a třetí skončil Antonio Citera (RTM Motorsport). Pavel Gellner si pro start první jízdy posledního podniku vyjel čtvrté místo.

Během předchozích závodů se Mireckému nepodařilo ani jednou proměnit start z první příčky ve vítězství. První závod na českém okruhu ale toto čekání ukončil. Úvodní metry ovšem Polákovi nevyšly, neboť se propadl až na čtvrtou příčku. Již v první zatáčce se ale po kolizi mezi Citerou a Gellnerem posunul na druhé místo. Později se mu podařilo překonat také vedoucího Fulína, který se popasoval se startem nejlépe. Poté již Mireckého o vedoucí příčku nikdo nepřipravil a stal se tak sedmým různým vítězem v sezoně.

Bartlomiej Mirecki se v předposledním závodě ESET iSeries dočkal kýženého vítězství. Foto: ESET V4 Cup

Fulín se musel spokojit s druhou příčkou. S Mireckým a Fulínem vystoupil na pomyslné pódium rovněž Dávid Němček. Slovák hájící barvy stáje ARC Bratislava dorazil do cíle jako třetí.

Josef Záruba se mezi nejlepší tři nevešel a obsadil čtvrté místo. Důvod k panice ale neměl. Před posledním závodem totiž jeho náskok činil 25 bodů, což znamenalo, že mu k zisku titulu stačilo dojet na bodech. Ohrozit jej mohl už jen Mirecki.

Hned v úvodu se ale Zárubova situace zkomplikovala. Kolidoval totiž s Dávidem Němčekem a po prvním kole figuroval až na 14. příčce. Nakonec se ale přeci jen z titulu radoval. V dalších kolech se totiž dokázal prodrat výše a cílem projel jako osmý.

Celkové prvenství by ale mohl slavit i v případě, že by se do bodované desítky nevrátil. Bartlomiej Mirecki totiž nevyhrál. Hned po startu se propadl za Fulínova záda a tentokrát už ho během závodu nepřekonal. Pilot stáje Fullinrace Academy si tak dojel pro třetí prvenství v sezoně a připsal si tak nejvíce vítězství ze všech. Pomyslnými stupni vítězů se s ESET iSeries rozloučil rovněž Michal Makeš (Mičánek Motorsport powered by Buggyra), který dojel třetí.

Na své cestě za titulem nasbíral Záruba 146 bodů. Na celkové druhé příčce nakonec skončil Petr Fulín, který získal o sedm bodů méně. Třetí místo obsadil se 135 body Mirecki.

Stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra ovládla i týmové hodnocení (232 bodů). Druhý skončil tým Fullinrace Academy (139 bodů) a na třetí příčce se umístil Vekra Racing Team (136 bodů).

Sezona reálných závodů ESET V4 Cupu by měla podle současného plánu odstartovat o víkendu 25.-26. července v chorvatském Grobniku.

Zdroj: FORMULE.cz