Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

ESET iSeries čeká předposlední podnik

ESET iSeries čeká předposlední podnik

Uskuteční se na Slovakia Ringu

Po dvoutýdenní přestávce se dnes znovu přihlásí o slovo e-sportový seriál ESET V4 Cupu, který nese název ESET iSeries. Na šampionát čeká předposlední čtvrtý podnik sezony. Jeho dějištěm bude okruh Slovakia Ring, kde se startovní pole nepředstaví poprvé. Utkalo se zde už během dubna v rámci druhého klání ročníku. Tehdy slovenská trať na poslední chvíli nahradila rakouský Red Bull Ring, kde nebylo možné závodit z kapacitních důvodů.

Po vydařeném víkendu v chorvatském Grobniku, kde si připsal premiérový triumf a druhé místo, vstupuje do čtvrtého dějství ročníku 2020 v nejlepší pozici Josef Záruba. Pilot stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra se v dosavadních šesti závodech prezentoval vyrovnanými výkony a ani jednou nechyběl mezi nejlepší čtveřicí. Na svém kontě má rovných 100 bodů.

K titulu prvního šampiona ESET iSeries má před posledními dvěma podniky nejblíže Josef Záruba. Foto: Buggyra Racing

Druhá pozice patří v průběžném pořadí Petru Fulínovi. Vítěz obou jízd úvodního podniku na Hungaroringu zatím nasbíral 81 bodů, tedy o devatenáct méně než vedoucí muž.

Také celkové třetí místo má ve svém držení český jezdec, a to Pavel Gellner (75 bodů). Pilot týmu Vekra Racing se tento víkend vrací na místo činu. Bylo to totiž právě slovenské dubnové měření sil, kde si dojel pro své prozatím jediné prvenství.

Mičánek Motorsport powered by Buggyra má důvod k radosti i při pohledu na týmové hodnocení. Se 124 body totiž figuruje na vedoucí příčce. Druhé místo patří Vekra Racingu (95 bodů). Třetí pozici okupuje stáj Fullinrace Academy (81 bodů).

Harmonogram čtvrtého podniku sezony se oproti předchozím bitvám lišit nebude. Znovu se začne kvalifikací ve 20 hodin. Ve 20.15 hodin bude následovat první jízda a následně čtvrté klání sezony vyvrcholí druhým závodem, který odstartuje ve 20.45 hodin.

Zdroj: FORMULE.cz