Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ve F3 se stal šampionem ESET V4 Cupu Beckhäuser

Ve F3 se stal šampionem ESET V4 Cupu Beckhäuser

Ostatní třídy ovládli Brajnik, Mirecki a Fürtbauer

Svědky korunovace českého jezdce jsme byli během posledního podniku letošní sezony ESET V4 Cupu také ve formulových závodech. Konkrétně se tak stalo v kategorii F3, kterou ovládl Tom Beckhäuser.

Pro jezdce stáje Franz Wöss Racing se situace slibně vyvíjela již před začátkem podniku. V předchozích osmi závodech totiž ve své třídě vystoupil na nejvyšší stupeň hned sedmkrát a v čele průběžného pořadí disponoval náskokem 25,5 bodu na svého nejbližšího pronásledovatele, kterým byl Ital Andrea Cola. O celkovém prvenství tedy mohl rozhodnout již po sobotním závodě.

A to se mu také podařilo. Po startu z pole position, které vybojoval v páteční kvalifikaci, totiž nenechal nic náhodě a stylem start-cíl si v rámci F3 dokroužil nejen pro prvenství, ale také pro jistotu vítězství v celkovém pořadí. Jeho rivala Colu již neudržela ve hře ani druhá příčka.

Na počtu osmi vítězství se ale dvacetiletému závodníkovi končit nechtělo. Ve druhé bitvě o startovní pozice, která se uskutečnila v sobotu odpoledne, se sice musel sklonit před Colou a na roštu nedělní jízdy mu tedy patřila druhá příčka, do čela se ovšem dokázal posunout ihned po startu a poté jej již na cestě za dalším vítězstvím nikdo neohrozil.

Beckhäuser se navíc ve druhém závodě neradoval z vítězství pouze ve F3, ale také v celkovém pořadí. Zatímco v sobotu byl nad jeho síly Paolo Brajnik a musel se v absolutní klasifikaci spokojit s druhým místem, v neděli se na prvních dvou příčkách se Srbem prohodili.

V závěrečném třetím závodě se sice musel pražský rodák spokojit pouze s pátou příčkou a přihlížet triumfu Andrey Coly, tento výsledek jej ovšem dvakrát trápit nemusel. Kromě toho, že měl v té době titul již jistý, se totiž tento závod již do ESET V4 Cupu nezapočítával.

V kategorii E2-2000 slavil titul již zmíněný Paolo Brajnik. Srbský závodník ve své třídě ovládl na Hungaroringu kromě obou mistrovských závodů také ten závěrečný.

Ve třídě E2-2000 si dojel pro titul Paolo Brajnik (startovní číslo 212).

Klasifikaci formule Renault sice ovládl ve všech třech maďarských závodech Nico Gruber, největší radost ale panovala po skončení víkendu u Bartolomieje Mireckého. Polák se sice ve všech třech jízdách umístil jako druhý, jelikož se ale lídr průběžného pořadí Robert Hefler rozhodl před domácími fanoušky startovat s vozem F3, posunul se v celkovém pořadí před něj a stal se šampionem.

Ve formuli 4 zase ovládl všechny tři závody Florian Renauer. Jelikož ale neměl ve své kategorii žádného soupeře, nebyla jeho cesta na nejvyšší stupeň vítězů příliš složitá. Šampionem této třídy se ovšem stal Stefan Fürtbauer, a to i přesto, že poslední podnik sezony vynechal.

Výsledky prvního formulového závodu ESET V4 Cupu na Hungaroringu: 1. Paolo Brajnik (Dallara F317), 2. Tom Beckhäuser (F3 Dallara F308 Opel Spiess), 3. Andrea Cola (F3 Dallara F312 VW), 4. Sandro Zeller (F3 Dallara F312 Mercedes), 5. Antoine Bottiroli (F3 Dallara F312 Mercedes)...8. Nico Gruber (Formula Renault 2.0), 15. Florian Renauer (Tatuus F4 T014)

Výsledky druhého formulového závodu ESET V4 Cupu na Hungaroringu: 1. Tom Beckhäuser (F3 Dallara F308 Opel Spiess), 2. Paolo Brajnik (Dallara F317), 3. Andrea Cola (F3 Dallara F312 VW), 4. Sandro Zeller (F3 Dallara F312 Mercedes), 5. Antoine Bottiroli (F3 Dallara F312 Mercedes)... 12. Nico Gruber (Formula Renault 2.0), 14. Florian Renauer (Tatuus F4 T014)