Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Smoljar přestupuje do formule 3

Smoljar přestupuje do formule 3

Upsal se elitnímu týmu ART

V premiérovém ročníku šampionátu FIA F3 se Rusové mohli radovat ze zisku titulu. Zasloužil se o to pilot Premy Robert Švarcman, který se po tomto úspěchu přesune v příštím roce společně s italskou stájí o krok výše do F2.

Na čelních příčkách „třetí ligy“ by se ale vlajka největšího státu světa mohla objevovat i nadále. S jednou z předních stájí série ART Grand Prix se totiž dohodl třetí muž letošní sezony Eurocupu formule Renault Aleksandr Smoljar.

„Jsem velice rád, že se s dobře známým a zkušeným týmem ART Grand Prix zúčastním šampionátu FIA F3. Tato série pro mě bude představovat velkou výzvu. Myslím si, že to bude poprvé v mém životě, co se setkám s takovou seriózní úrovní konkurence. Pokusím se naplnit očekávání SMP Racingu (jezdcův management) a ART Grand Prix. Jsem si jist, že s jejich podporou a pomocí bude pro mě snazší si na nový šampionát zvyknout a již se opravdu těším na začátek březnového předsezonního testování,“ říká před svou premiérovou sezonou ve F3 osmnáctiletý talent.

Smoljar, který se s monopostem tohoto šampionátu svezl již u stáje Sauber Junior Team by Charouz během posezonních testů ve Valencii, je teprve třetím potvrzeným závodníkem pro nadcházející ročník. Kromě něj najdeme v předběžné startovní listině ještě jména Calana Williamse, který bude závodit za Jenzer Motorsport, a také Logana Sargeanta. Američan se přesune k šampionům z Premy.

V letošní sezoně jsme mohli Aleksandra Smoljara vídat ve Eurocupu F Renault, kde byl jeho soupeřem mimo jiné i český pilot Petr Ptáček