Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Virtuální ESET V4 Cup pokračuje třetím podnikem

Virtuální ESET V4 Cup pokračuje třetím podnikem

Na jezdce čeká chorvatský Grobnik

Během „koronavirové doby“ se řada šampionátů rozhodla přesunout na scénu elektronického sportu. Výjimku v tomto ohledu nepředstavuje ani ESET V4 Cup, jehož organizátoři se ve spolupráci s autokluby České a Slovenské republiky rozhodli uspořádat virtuální seriál s názvem ESET iSeries.

Ten je vypsán pro vozy specifikace GT3 a součástí jeho kalendáře jsou okruhy, které hostí rovněž reálné závody této série. Každý podnik se skládá z kvalifikace a dvou závodních jízd. Zatímco do úvodního klání piloti startují podle výsledků kvalifikační bitvy, na startovním roštu druhého závodu se seřadí na základě pořadí v první jízdě. Používá se bodovacím systémem 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

V neděli se pětidílný šampionát přehoupne do své druhé poloviny. Na programu je totiž třetí klání. Jeho dějištěm se ve virtuálním prostoru stane chorvatský Grobnik.

V celkovém hodnocení je na tom po úvodních dvou podnicích na Hungaroringu a Slovakia Ringu nejlépe Pavel Gellner. Jezdec Vekra Racing Teamu, který na reálné scéně působí u této ekipy v roli závodního inženýra, zatím nasbíral 63 bodů. V maďarských závodech získal dvě druhá místa, během slovenského víkendu si pak připsal vítězství a devátou příčku.

Pavel Gellner má prozatím navrch nad všemi účastníky s reálnými závodnickými zkušenostmi. Foto: ESET V4 Cup

Druhá pozice patří v průběžném pořadí jezdců Petru Fulínovi, který má na svém kontě 58 bodů. Gellnerův krajan zahájil sezonu nejlépe, jak mohl, neboť na Hungaroringu ovládl obě jízdy. Na slovenské trati se mu ale již vedlo o něco hůře. Zatímco cílem prvního závodu projel jako pátý, druhé klání pilot stáje Fullinrace Academy nedokončil. Z víkendu si navíc odnesl dva trestné body za zavinění incidentu s Gabrielou Jílkovou, které byly odečteny z jeho celkového zisku.

Třetí místo patří Josefu Zárubovi. Pilot stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra, který si v předchozích závodech připsal čtvrté, třetí, znovu čtvrté a poté druhé místo, vybojoval pouze o jeden bod méně než Fulín, tedy 57.

Pět bodů za Zárubou je pilot stáje ARC Bratislava Dávid Němček (52 bodů). Slovenský závodník patří spolu s Gellnerem a Fulínem do trojice dosavadních letošních vítězů. Vstupenku do této společnosti si opatřil triumfem ve druhém slovenském závodě.

V čele týmového hodnocení figuruje Vekra Racing (87 bodů). Druhé místo patří stáji Mičánek Motorsport powered by Buggyra (81 bodů) a třetí pozici okupuje ARC Bratislava (62 bodů). Tým Fullinrace Academy, který po úvodním podniku vedl, se po slovenských závodech propadl s 58 body na čtvrté místo.

Nedělní program odstartuje ve 20:00 hodin SELČ kvalifikací. Ve 20:15 hodin bude následovat úvodní jízda. Druhý závod začne ve 20:45.

zdroj: FORMULE.cz