Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

ESET iSeries zná další dva nové vítěze

ESET iSeries zná další dva nové vítěze

V Grobniku slavili Záruba a Citera

V neděli pokračoval třetím dějstvím virtuální šampionát ESET V4 Cupu, který nese název ESET iSeries. Po kláních na Hungaroringu a Slovakia Ringu se tentokrát jezdci porvali o mistrovské body na okruhu v chorvatském Grobniku.

Nejlépe vstoupil do podniku Bartlomiej Mirecki (BM Racing Team). Polský závodník totiž stejně jako o dva týdny dříve během slovenského závodního víkendu zaznamenal nejrychlejší čas kvalifikace a zajistil si tak pro úvodní jízdu start z prvního místa.

Ani tentokrát se ale Mireckému nepodařilo slibnou výchozí pozici přetavit ve vítězství. Ihned v úvodu mu totiž uzmul vedení Záruba, kterého poté ve zbývajícím průběhu závodu již nikdo nedokázal ohrozit. Pilot stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra si tak dojel pro svůj premiérový triumf v šampionátu.

Mirecki se musel spokojit s druhou příčkou. Pódiový výsledek zaznamenal rovněž Petr Fulín. Vítěz úvodních dvou maďarských závodů se mezi nejlepší tři vrátil po nepříliš vydařeném účinkování na Slovakia Ringu.

Ve druhé jízdě, do které jezdci vyrazili podle výsledků předchozího klání, chtěl ale Fulín více než bronz, což dal najevo hned po startu. Ze třetí pozice se totiž dokázal posunout až do čela.

Na prvním místě si poté začal pilot stáje Fullinrace Academy budovat slibný náskok a zdálo se, že by si na své konto mohl připsat již třetí prvenství v sezoně. Své snažení ale do úspěšného konce nedotáhl. V devátém okruhu totiž po chybě vycestoval z trati a aby toho nebylo málo, při návratu kolidoval s do té doby druhým Josefem Zárubou. Oba jezdci se následně propadli v pořadí.

Komu ale tento incident hrál do karet, byl závodník RTM Motorsportu Antonio Citera. Na Švýcara by si před začátkem závodu vsadil jen málokdo. Z předchozích dvou podniků se mu totiž nepovedlo vytěžit ani jeden bod a s prázdnou odešel i z prvního chorvatského závodu, do jehož cíle dorazil po jezdecké chybě v závěru až jako dvanáctý.

Stejné místo mu tak patřilo i na startovním roštu závěrečné jízdy. Po vydařeném prvním okruhu se ale propracoval až na třetí pozici a střet Fulína se Zárubou mu poté otevřel cestu na první pozici. Tu si již nenechal vzít a stal se pátým vítězem v sezoně.

Antonio Citera zvítězil ve druhém závodě po startu až ze 12. místa. Foto: ESET V4 Cup

Na druhém místě dorazil do cíle Záruba. Třetí příčku obsadila jediná zástupkyně něžného pohlaví ve startovním poli – Gabriela Jílková z týmu Yawspeed. Petr Fulín byl nakonec odmávnut na šesté příčce.

Záruba se neradoval pouze z dvojího umístění mezi nejlepšími třemi, ale se ziskem 100 bodů rovněž z posunu do čela průběžného pořadí. Druhé místo patří Petru Fulínovi (81 bodů) a třetí jezdci Vekra Racing Teamu Pavlu Gellnerovi (75 bodů), který zahajoval víkend v roli vedoucího muže průběžného pořadí. Tentokrát ale zaznamenal pouze dvě sedmá místa. Antonio Citera se posunul díky triumfu ve druhém chorvatském klání na celkovou sedmou příčku (25 bodů).

Na prvním místě týmového hodnocení se nyní nachází stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra (124 bodů). Druhé místo patří Vekra Racing Teamu (95 bodů) a třetí Fullinrace Academy (81 bodů).

Sezona pokračuje 14. června již předposledním podnikem. Během něj se startovní pole podruhé sveze na Slovakia Ringu.

zdroj: FORMULE.cz