Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

RB10 nemá podle Hornera závažnější problém

RB10 nemá podle Hornera závažnější problém

Doufá, že test v Bahrajnu bude pro Red Bull lepší.

I přes problémový začátek letošních předsezónních testů Formule 1 se Red Bull domnívá, že jeho letošní monopost RB10 nemá "závažný" problém.

Vítěz Poháru konstruktérů z posledních čtyř sezón usilovně pracoval na vyřešení problémů s přehříváním, které jeho vůz v Jerezu značně omezovaly v testovacích jízdách.

Red Bull kvůli tomu během čtyř dnů odjel pouhých 21 kol, výrazně méně než jeho největší soupeři Mercedes a Ferrari, a nakonec musel kvůli přetrvávajícím problémům své účinkování v testech předčasně ukončit.

I přes závažnost problému však šéf týmu Christian Horner řekl, že práce, které tým musel k vyřešení potíží na voze udělat, nebyly nikterak velké.

"Je tu několik věcí, které jsme z naší strany museli upravit, nejsou ale nějak závažné, samozřejmě i Renault měl nějaké problémy, které se rovněž snažil odstranit," řekl Horner v rozhovoru pro Sky.

"Tyto vozy jsou ale tak komplikované, že malý problém způsobí velká selhání."

Red Bull s vyřešením problémů zároveň nemohl příliš otálet, jelikož další série předsezónních testů v klimaticky přívětivějším Bahrajnu začíná již příští týden.

Po několikadenní přestávce se pak týmy do Bahrajnu vrátí ještě jednou na poslední čtyři dny testovacích jízd předtím, než za méně než dva týdny poté v Austrálii odstartuje letošní sezóna.

Hornera nechává současná situace klidným, připouští ale, že tým by potřeboval v Bahrajnu najezdit více než ve španělském Jerezu.

"Samozřejmě je tu docela dost práce, před prvním závodem je však ještě relativně dostatek času," řekl.

"Test v Bahrajnu příští týden bude důležitý, takže všichni jak u Renaultu, tak v Milton Keynes tvrdě pracují.

Nechceme zažít další týden jako v Jerezu, ale pro to jsou testy určeny. Řešíte své problémy, abyste je pak neměli v závodech."