Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton nadále bez nové smlouvy

Hamilton nadále bez nové smlouvy

Překousává se horou právnických textů.

Přesto, že Lewis Hamilton i Mercedes mají velký zájem pokračovat společně i po vypršení současného kontraktu, nová smlouva ještě není na světě. Úřadující mistr světa ještě v Malajsii předpokládal, že smlouvu podepíše během nejbližších dnů, není to však tak jednoduché, jak si představoval. Poprvé v životě si smlouvu vyjednává sám a zabírá mu to hodně času.

"Pravděpodobně ne," odpověděl Hamilton na otázku, zda v Šanghaji slavnostně oznámí podpis nové smlouvy. "Vím, že jsem v Malajsii řekl, že to dokončíme během týdne, ale poprvé si smlouvu vyjednávám sám a nevíte si představit, kolikrát jsem už musel přečíst přibližně 80 stran. Je to hodně čtení a od začátku do konce v právnickém žargonu. Abych byl upřímný, je to jako osina v zadku."

Během víkendu velké ceny si britský jezdec zřejmě nenajde čas na čtení nejnovější verze smlouvy, bude se muset soustředit na nastavování vozu. Před dvěma týdny byl Mercedes nečekaně poražen Sebastianem Vettelem a jezdec Ferrari by svůj výkon jistě rád zopakoval.

"Je tu mnohem chladněji než před dvěma týdny v Malajsii a Ferrari má už pár let problém se zahříváním pneumatik, ale obyčejně se jim zde daří," zhodnotil Hamilton. "Myslím, že to bude velmi zajímavý závod a doufám, že diváky potěším pěkným soubojem se Sebastianem."

Do boje o vítězství se chystá zapojit i Nico Rosberg. První dva závody nevyšly podle jeho představ, trať v Šanghaji však počítá mezi své oblíbené.

"Minulý závodní víkend se mi příliš nevydařil," řekl Němec. "V kvalifikaci se mi nepodařilo poskládat dobré kolo a na začátku závodu jsem ztratil čas v boxech. Poučili jsme se z toho a v Číně budeme lepší. Šanghaj mi sedí. Vyjel jsem si tu první pole position i první vítězství v roce 2012 - mé třetí sezóně se Stříbrné šípy."