Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg chtěl získat malou výhodu a nechal se překvapit

Rosberg chtěl získat malou výhodu a nechal se překvapit

Ještě může vyhrát, potřebuje výborný start.

Nico Rosberg již od prvního závodu sezony hledá správný recept na poražení týmového kolegy a úřadujícího mistra světa, ale nezdá se, že by v Bahrajnu bylo hledání úspěšné. Včera se prý až příliš soustředil na šetření pneumatik pro zítřejší závod a pozapomněl na boj o pole position a že by ho kromě Hamiltona mohli předstihnout i jezdci Ferrari. Nakonec možná bude mít zítra malou výhodu v podobě o trochu lepší druhé sady měkkých pneumatik, ale vystartuje až z třetího místa.

"Pokazil jsem to. Příliš jsem myslel na závod a podcenil Sebastianovu rychlost. Ve druhé části kvalifikace jsem jel záměrně pomalu, abych ušetřil pneumatiky, které plánuji použít v závodě. Kvůli tomu jsem v Q3 nenašel správný rytmus a pokazil svůj dnešní výkon," vysvětlil Rosberg.

"Není dobré startovat až za Sebastianem, podcenil jsem ho a teď se z toho potřebuji nějak dostat, takže na to v závodě pořádně zatlačím. Budu potřebovat dobrý start, zdolat Sebastiana a pak pracovat s pneumatikami lépe než ostatní."

Lewis Hamilton si takové starosti nedělal a nejrychlejší kolo mu patřilo v první i druhé části kvalifikace i po obou sériích pokusů v Q3. Posledním kolem v poslední části kvalifikace si vybojoval pole position s více než půl sekundovým náskokem před Rosbergem.

"Jsem velmi šťastný, že mám pole position," radoval se po kvalifikaci Hamilton. "Tvrdě pracujeme na zlepšení na každé úrovni a během víkendu se snažíme zachovat rozvahu. S chováním vozu jsem byl spokojen už od prvních kilometrů, za což musím poděkovat svému týmu. Jsem rád, že mohu krotit tuto bestii od Mercedesu. Během kvalifikace se vůz choval výborně a v zatáčkách jsem ho mohl dostat přesně tam, kam jsem potřeboval. Je skvělé být na první pozici, ale Ferrari je tento víkend velmi rychlé a určitě nebude snadné porazit je."