Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Manor bude mít nový vůz v srpnu

Manor bude mít nový vůz v srpnu

Do té doby bude závodit s upravenými loňskými vozy.

Manor plánuje po velké letní přestávce nasadit nový vůz. Po tom, co se v zimě na poslední chvíli vyhnul rozprodání majetku v aukci, nastoupil do sezóny s upraveným loňským monopostem. Na voze byly provedeny pouze změny nutné k tomu, aby vyhověl novým technickým předpisům sezóny 2015, a používá loňský, méně výkonný motor Ferrari.

Po tom, co se v Austrálii nepodařilo vozy ani nastartovat, museli v Malajsii dostat oba jezdci výjimku, protože se jim nepodařilo kvalifikovat do závodu. V Číně i Bahrajnu už bylo vše v pořádku a Manor se stal plnohodnotným členem startovního pole, i přesto se však těší na nasazení nového a rychlejšího monopostu.

"Našim cílem byla vždy srpnová přestávka," řekl šéf týmu John Booth. "Je to stejně odvážný cíl jako náš příjezd do Austrálie a nebude se nám plnit snadno. Po sérii prvních čtyř závodů se však potřebujeme společně posadit za jeden stůl a podívat se, jestli dokážeme dát dohromady vše potřebné k dosažení tohoto cíle v tomto období."

Tým v zimě zachránil nový majitel Stephen Fitzpatrick, zakladatel Ovo Energy, ani on však nemá dostatek peněz na to, aby se manory mohly i nadále prohánět po okruzích neposkvrněné ani jediným sponzorem. Booth je však prý přesvědčen, že Manor je už definitivně zachráněn.

"Důvěřujeme našim novým investorům a našemu novému majiteli a v nejbližších letech nás jistě čeká pokrok."