Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Manoru zbývá ještě týden

Manoru zbývá ještě týden

Potom se začne rozprodávat jeho majetek.

Před necelým týdnem jsme se dozvěděli, že Manor je ve velkých finančních problémech a jeho majitel nedokázal najít žádného investora ochotného tým koupit a udržet nad vodou a přibližně týden zbývá do vyhlášení dražby a začetí příprav na rozprodání majetku týmu. Deadline prý byl stanoven na 20. leden.

Podle informací Motorsportu Manor loni skutečně pracoval na vývoji nového vozu a ještě má šanci zúčastnit se prvního závodu v australském Melbourne a následně i zbytku sezóny. S výrobou vozů se ale nezačalo a bez investora se ani nezačne. Správce dohlížející na tým a hledající investora zakázal cokoliv vyrábět, aby se peníze ušetřily pro věřitele a nevznikaly nové dluhy. Výroba vozu F1 je dlouhý proces, zvláště v skromných podmínkách malého soukromého týmu a pokud se s výrobou nezačne včas, bude ztracena nejen účast v předsezónních testech, ale i úvodní část sezóny. I to je důvod, proč správce nebude s oznámením bankrotu otálet až do února. Počet týmů F1 tak pravděpodobně opět klesne na 10.

Několik konkurenčních týmů se již na sociálních sítích podělilo o dobré zprávy, části jejich vozů již postupně procházejí povinnými nárazovými testy Mezinárodní automobilové federace, bez nichž se nesměly účastnit společných předsezónních testů v Barceloně.